Extra parkeerplaats bij Het Lingebosch

vuren • Er wordt een extra parkeerplaats gecreëerd voor het populaire pannenkoekhuis Het Lingebosch aan de Haarweg in Vuren.

Er is bij het restaurant een beperkte parkeercapaciteit voor maximaal 15 auto’s. Op piekmomenten is dat te weinig. Daardoor parkeren bezoekers hun voertuig vaak in de berm van de openbare weg voor het restaurant. Hierdoor wordt soms het doorgaande verkeer gehinderd of ontstaan er onveilige situaties.


Daarom wordt extra parkeergelegenheid gecreëerd op een perceel ten zuiden van het pannenkoekenhuis. Ook komt er wellicht nog een tweede parkeerplek bij. De parkeergelegenheid wordt overigens niet permanent ingericht. Er komt bijvoorbeeld geen noemenswaardige verharding. Het voorzien in een extra parkeervoorziening wordt vastgelegd in een nieuw bestemmingsplan, dat gisteravond werd besproken in de gemeenteraad. Speciaal voor het creëren van een parkeerplaats is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.


Het pannenkoekenhuis bestaat inmiddels twintig jaar. Al vanaf het begin werden er op bescheiden schaal ook bruiloften en partijen georganiseerd. Maar dit was nooit officieel geregeld in het bestemmingsplan. Dat verzuim is nu rechtgezet.


Burgerwoning

Het nieuwe bestemmingsplan geeft ook de mogelijkheid om het pannenkoekenhuis uit te breiden met maximaal 20 procent tot ongeveer 555 vierkante meter. Daarover waren destijds ook soortgelijke afspraken gemaakt met de voormalige gemeente Lingewaal.


Daarnaast krijgt de naastgelegen bedrijfswoning de bestemming burgerwoning. De eigenaren/exploitanten van het restaurant hadden daar om gevraagd omdat ze op die manier het pannenkoekhuis als zelfstandige bestemming kunnen verkopen.