• Gea van Os-de Jongh van Dorpsplatform Herwijnen en Max Broekhoff van Kontakt Mediapartners.
• Gea van Os-de Jongh van Dorpsplatform Herwijnen en Max Broekhoff van Kontakt Mediapartners. Foto: Marijke Verhoef

'Er gebeurt zoveel in Herwijnen, dat willen we laten zien'

Herwijnen krijgt eigen dorpsmagazine

herwijnen • herWIJnen wordt een gezellig dorpsmagazine over alles wat er in Herwijnen speelt. Van interviews met vrijwilligers en andere betrokken inwoners tot nieuws van de verenigingen en het dorpsplatform. De eerste uitgave verschijnt op 31 maart en wordt huis aan huis bezorgd in Herwijnen. Ook zijn er exemplaren van het blad verkrijgbaar bij de lokale middenstand.

"Er gebeurt zoveel in Herwijnen. Dat willen we met dit magazine heel graag laten zien aan alle inwoners", vertelt Gea van Os-de Jongh, één van de betrokken bij het dorpsplatform Herwijnen. Het platform bestaat sinds twee jaar en zet zich in voor de leefbaarheid van Herwijnen. "We hebben hier gewoon meer dan veertig verenigingen, dat is iets dat veel mensen niet weten. Qua leefbaarheid gebeurt er hier echt heel veel. Daarom hebben we ook voor de naam herWIJnen gekozen, om de samenwerking in het dorp te benadrukken." Het streven is om het magazine twee keer per jaar uit te brengen.


De verenigingen krijgen uiteraard een mooie plek in het magazine. Iedere vereniging uit Herwijnen kan zich tot 12 februari via herwijnen@kmp.nl aanmelden voor een plek op de pagina's voor verenigingsnieuws. "Ze kunnen een oproep voor nieuwe leden doen, vertellen welke activiteiten ze in petto hebben of een ander leuk nieuwtje delen", vertelt Janneke Boogaard. Deze oud-inwoonster van Herwijnen vormt samen met Marijke Verhoef van Kontakt Mediapartners de redactie van het magazine.


Ondernemers

Max Broekhoff en Jolanda Smit, media-adviseurs van Kontakt Mediapartners, benaderen ondernemers uit Herwijnen om deel te nemen aan het magazine. Voor bedrijven is het mogelijk om tegen scherpe tarieven te adverteren in het magazine, bijvoorbeeld met een advertentie of een artikel met foto. Een advertentie reserveren of meer informatie vragen kan door te mailen naar herwijnen@kmp.nl.


Het magazine is een initiatief van dorpsplatform Herwijnen. Zij timmeren flink aan de weg in Herwijnen. Komende twee weken bezorgen ze huis aan huis een kaart waarmee ze alle inwoners oproepen om mee te denken over de leefbaarheid in het dorp. "We zoeken initiatieven waar we allemaal, jong en oud, belang bij hebben. We willen graag weten waar behoefte aan is in het dorp. Je kan denken aan het verfraaien van de omgeving, het aanpakken van overlast of meer omkijken naar elkaar. We willen graag weten welke thema's mensen belangrijk vinden", vertelt Gea van Os-de Jongh van het dorpsplatform.

Alle binnengekomen ideeën worden binnen het dorpsplatform besproken, waarna het bestuur besluit welke plannen, het liefst samen met de inwoners, uitgevoerd kunnen worden. Van Os-de Jongh: "Zo kunnen we samen werken aan een nóg mooier Herwijnen."