• Fien & Teun: straks op de campings van de SVR.
• Fien & Teun: straks op de campings van de SVR. Foto: aangeleverd

Samenwerking SVR met Van Hoorne

alblasserwaard • ‘Weten waar je eten vandaan komt’. Onder dat motto gaan Van Hoorne Entertainment uit Molenaarsgraaf en Stichting Vrije Recreatie uit Meerkerk zich samen inzetten.

De karakters Fien & Teun zetten, naast hun avonturenboerderij en het komende vakantiepark, ook een stap richting de kleinschalige campings die bij SVR zijn aangesloten. ‘Zo laten zij samen meer gezinnen genieten van een vakantie in de natuur’, laten de initiatiefnemers weten in een persbericht. De samenwerking begint in 2021 met twaalf Nederlandse kindvriendelijke SVR-campings die Fien & Teun een zichtbare rol gaan geven op hun terrein. Op deze campings maken kinderen middels laagdrempelige activiteiten kennis met dieren, natuur en voedsel. Daarnaast komt in mei het volgende educatieve (voor)leesboekje uit: Fien & Teun Kamperen op de Boerderij. In het boekje staat overnachten in een landelijke omgeving centraal. Verdere activiteiten worden momenteel uitgewerkt.


Van Hoorne Entertainment en SVR zijn beide ‘geworteld' in de Alblasserwaard en dragen deze omgeving een warm hart toe. Zij delen het doel om kinderen met hun ouders te laten genieten van de natuur en om kinderen op een toegankelijke manier te laten kennismaken met het leven op een boerderij. In mei 2021 zal - op slechts vijf kilometer van Avonturenboerderij Molenwaard - in Ottoland Vakantiepark Molenwaard worden geopend. Weliswaar zal daar voor tent en caravan geen kampeermogelijkheden zijn, maar bestaat wel de mogelijkheid om thematisch te verblijven; in diverse vakantieaccommodaties, volledig in stijl van Fien en Teun.