• Herman Gleis schenkt het eerste glas Viaans Vaccin.
• Herman Gleis schenkt het eerste glas Viaans Vaccin. Foto: Nico van Ganzewinkel

Rooie Reiger introduceert Viaans Vaccin

vianen • Viaans Vaccin. Dat is de naam van het nieuwe biertje dat donderdagmiddag door eetcafé De Rooie Reiger in Vianen werd gelanceerd.

“Helpt gegarandeerd niet tegen een virus, maakt het wel een stuk dragelijker”, heeft café-eigenaar Herman Gleis op het etiket laten zetten.

Het vaccin is volgens de ludiek opgestelde informatie houdbaar tot 22 februari 2022 bij een temperatuur van 8 graden Celcius. “Na vaccinatie zijn in de mond toetsen van citrusvruchten waarneembaar. De verfrissende, aangenaam kruidige en licht hoppige inhoud maakt het vaccin luchtig.” En met een enorme knipoog wordt ook nog melding gemaakt van enkele bijwerkingen: een licht gevoel in het hoofd, evenwichtsstoornissen, onsamenhangend praten, braakneigingen en hoofdpijn.


Ludiek gebeuren

Het blond bier is in België gebouwen. Afgelopen donderdag konden in het café aan de Voorstraat de speciale gedrukte etiketten worden beplakt.

“Het is natuurlijk vooral een ludiek gebeuren”, benadrukt cafébaas Herman Gleis. Als horecaondernemer is het volgens hem belangrijk om in deze lastige coronaperiode vindingrijk te blijven. “Het is voor ons weer een manier om extra inkomsten te genereren.”

In normale tijden is eetcafé De Rooie Reiger één van de populairste horecagelegenheden in Vianen, vooral ook door de steeds wisselende seizoensbieren en de meer dan 50 bieren op de fles. In verband met de nieuwe covid-19 maatregelen is het eetcafé al een tijdje gesloten. Om iedereen toch te laten genieten van de heerlijke gerechten (diner) kan er wel eten worden besteld, dat dan vervolgens kan worden afgehaald of bezorgd.

Eerder tijdens de huidige coronalockdown was Herman Gleis ook al mede-initiatiefnemer van de Gastrobox, waarmee het jaar 2020 werd uitgeluid. De box kwam tot stand in samenwerking met restaurant De Vrijheid, Italiaans restaurant Mamma Mia en wijnhandel Heer-luk. De box bevatte 24 bakjes met allerlei zogenaamde mond vermaakjes van ieder deelnemend restaurant acht bakjes met een fles wijn of prosecco. Gleis: “De Gastrobox was een groot succes. De hele voorraad is uitverkocht.”


Een flesje Viaans Vaccin kost 4,95 euro en vier flesjes kunnen besteld worden voor 15 euro. Er is sprake van een limited edition. Viaans Vaccin is overigens ook te bestellen in combinatie met een maaltijd.


Meer informatie via:


q www.cafederooiereiger.nl