Cultuurprijs later uitgereikt

west betuwe • De uitreiking van de Cultuurprijs West Betuwe 2019–2020 zou plaatsvinden op vrijdag 29 januari zijn. Deze uitreiking is echter verplaatst naar vrijdag 12 maart. De reden hiervan is de verlenging van de huidige lockdown.

Het is nog niet duidelijk of wethouder Rutger van Stappershoef de prijs digitaal of persoonlijk zal overhandigen. De Cultuurprijs West Betuwe bestaat naast een waardecheque ook uit een tastbare prijs. Wethouder Rutger van Stappershoef: “Zo’n prijs wil je aan iemand persoonlijk uitreiken. De coronamaatregelen gooien roet in het eten. Ik hoop dat het op 12 maart weer kan. De uitreiking gaat hoe dan ook door, het liefst persoonlijk en anders digitaal. Het cultuur- en kunstaanbod in West Betuwe verdient deze prijs. Juist nu. We moeten flexibel zijn en beslissen kort van tevoren hoe we de uitreiking vormgeven.”

De verplaatste uitreiking biedt kansen voor cultuur- en kunstinitiatieven die nog willen aanmelden. Want ook de aanmelddatum schuift op. Aanmelden kan nu tot 19 februari. En geldt voor initiatieven uit West Betuwe die op een of andere manier dorpen en stadjes verbinden. Met amateurkunst of volkscultuur. Aanmelden kan via:

q www.westbetuwe.nl/cultuurprijs


Samen van start

regio • Wellantcollege, CITAVERDE en Helicon zijn per 1 januari 2021 bestuurlijk gefuseerd. De bestuurlijke fusie is een voorloper van de instellingenfusie in augustus 2021. Hét moment dat de drie scholenorganisaties samen gaan als één opleider, onder een nieuwe naam. Eind december hebben de drie onderwijsinstellingen het akkoord van het ministerie van OC&W ontvangen.

De drie partijen tekenden in april 2020 een intentieverklaring om te fuseren. De drijfveer achter deze fusie is tweeledig. Persoonlijk en dichtbij onderwijs blijven verzorgen én innovatiekracht bundelen. “Wij willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, en ook voor onze medewerkers en de regio. We zijn hun ‘thuis in de toekomst’ omdat we ons bezighouden met thema’s die er toe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo, ook in de toekomst, ons unieke onderwijs blijven bieden, dichtbij en persoonlijk,” zegt voorzitter Raad van Bestuur Annemarie Moons.

Hoe de nieuwe organisatie gaat heten, blijft nog even spannend. De naam wordt in januari onthuld. De onthulling is te volgen op een speciaal YouTube kanaal nieuwenaamtv. Vanaf augustus is de instellingen-fusie rond en prijkt de naam op de gevels.

q wellant.citaverde.helicon.nl