• De volgende SamenLoop voor Hoop Neerijnen is in 2022.
• De volgende SamenLoop voor Hoop Neerijnen is in 2022. Foto: Ab Donker

Samenloop voor Hoop Neerijnen in 2022

neerijnen • Bij de SamenLoop wordt 24 uur lang met zijn allen gelopen, er wordt gedacht aan geliefden, herinneringen worden opgehaald.

Geen ziekte als kanker of een virus als corona kan de mensen stoppen die de strijd blijven aangaan. Helaas heeft de organisatie van de SamenLoop voor Hoop in Neerijen opnieuw het besluit moeten nemen, in goed overleg met KWF en alle betrokken partijen, dat de SamenLoop voor Hoop zal doorschuiven naar vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022. De organisatie begrijpt dat dit enorm ingrijpend is voor iedereen die bij SamenLoop betrokken is, maar de gezondheid van alle mensen, waaronder zij die met en na kanker leven, staat voorop. Het KWF zegt hierover het volgende: "Omdat we de waardevolle vrije tijd die vrijwilligers steken in de KWF Samenloop zo goed mogelijk tot z'n recht willen laten komen, kiest het KWF voor deze koers. Samenlopen uitstellen en in 2021 concentreren op acties. Bij dit soort kleinschaliger acties, met een kortere aanlooptijd, is het immers gemakkelijker om binnen de geldende coronamaatregelen te werken.”

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop in Neerijen kijkt in ieder geval terug op een geslaagde kerstwensboom in Neerijnen. Andere acties zullen ook gewoon doorgaan: "Wij zullen ook komend jaar niet stil blijven zitten." In Neerijnen is er overigens begrip voor het besluit vanuit het KWF: "Een SamenLoop op anderhalve meter is moeilijk te realiseren. En die knuffel die we zo hard nodig hebben tijdens dit evenement kan nu niet zomaar uitgedeeld worden. Een hele moeilijke, maar in deze tijd, hele goede beslissing. Maar wel één die ons aan het hart gaat. De SamenLoop is een evenement met een lach en een traan en het lijkt voor nu onmogelijk om elkaar juist dan vast te houden. Diverse sponsoren hebben ons al financieel ondersteund en daardoor konden wij als SamenLoop al een mooie bijdrage leveren aan het fietsplan voor oncologische patiënten in Ziekenhuis Rivierenland Tiel.”
Wie vragen heeft of meer wil weten kan mailen slvhneerijnen@gmail.com of kijk eens op: www.samenloopvoorhoop.nl/neerijnen of op de Facebookpagina van de organisatie.