Afbeelding

Tom

komt van oorsprong uit Roemenië, maar woont alweer dik twee jaar in Nederland. Toch heeft hij nog steeds een beetje de eigenschappen die veel honden uit het buitenland hebben, zoals moeite met onbekende mensen en niet houden van druk verkeer, oftewel geen stadshond. In deze situaties gaat hij razendsnel van bang naar stoer. Naar andere honden aan de lijn is hij altijd heel stoer en toont dit door naar ze uit te vallen. Hierdoor is hij niet een hondje dat door kinderen kan worden uitgelaten. Sinds zijn verblijf in Nederland is hij gaan snappen dat uitvallen niet nodig is, maar hier moet mee geoefend worden. Tom buiten los laten wordt afgeraden. Een omheinde tuin zou ideaal voor hem zijn. Waar Tom moeite mee heeft, is alleen zijn. Hij vind dit erg lastig en dat uit zich in blaffen. Omdat Tom moeite heeft met onbekende mensen vraagt Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden geïnteresseerden een aantal keer bij hem op visite te komen voor hij eventueel mee kan naar huis.
Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.

Buurtinitiatieven Kern met Pit

utrecht • In de provincie Utrecht hebben weer vele buurtinitiatieven in het kader van Kern met Pit gewerkt aan hun droom voor de buurt. Veertien daarvan zijn genomineerd om gekroond te worden tot het beste project en daarmee 1500 euro te winnen voor het verder ontwikkelen van hun plannen. Inwoners van de provincie kunnen tot en met 20 januari stemmen op hun favoriet via www.kernmetpit.nl.