• Mantelzorgmakelaar Miranda van Luenen helpt mantelzorgers graag om hun taak wat te verlichten.
• Mantelzorgmakelaar Miranda van Luenen helpt mantelzorgers graag om hun taak wat te verlichten.

Hulp en support voor mantelzorger

regio • Misschien is het mantelzorgers tijdens de feestdagen duidelijk geworden dat de impact van het mantelzorgen groter is dan gedacht. Dat het ze eigenlijk aan energie ontbrak om van alles te regelen voor hun dierbare, terwijl het wel nodig is? Of werd het tijdens deze dagen pijnlijk duidelijk dat de situatie van een naaste niet meer verantwoord is, ondanks alles wat de omgeving en de mantelzorgers voor hem of haar doen?

"Veel mantelzorgers vinden het moeilijk om hulp te vragen. Terwijl juist dat ene telefoontje met die hulpvraag je veel tijd en energie kan besparen. Tijd die je als mantelzorger liever besteedt aan zorgen voor je dierbare", zegt mantelzorgmakelaar Miranda van Luenen. Zij helpt mensen die zich in de bovenstaande tekst herkennen graag.

"Of je nou zorgt voor je kind met een beperking, voor je vader of een buurvrouw die leidt aan de ziekte van Alzheimer of voor je partner met een chronisch progressieve ziekte. Het is vaak een vanzelfsprekende, maar tegelijkertijd ook pittige taak. Zeker wanneer je het zorgen combineert met een baan en je gezin. Als mantelzorger heb je nou eenmaal veel ballen in de lucht te houden. Je doet het uit liefde en het geeft je voldoening, maar het is ook lastig en zwaar. Het zorgen vraagt hoe dan ook veel van je."


Mantelzorgmakelaar?

Miranda legt graag uit hoe een mantelzorgmakelaar kan helpen om de taak van mantelzorgers te verlichten. "Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar een passende dagbesteding, een andere woonvorm, geschikte begeleiding of vervangende mantelzorg zodat je met regelmaat je zorgtaken even kunt overdragen." Maar een mantelzorgmakelaar kan ook helpen met administratieve kanten van het mantelzorgen, of informatie geven. "Informatie over mogelijke vergoedingen, wetten en regels die van toepassing zijn voor diegene waarvoor je zorgt. Of het uitwerken van de aanvraag voor een persoonsgebonden budget. Om het zorgen vol te houden, geeft hulp en support van een mantelzorgmakelaar je weer wat ruimte in je hoofd."


Vergoeding

Veel zorgverzekeraars zien de toegevoegde waarde van een mantelzorgmakelaar en vergoeden deze dienst vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vrijblijvend kennismaken met Miranda of direct op zoek naar hulp bij je regeltaken? Stuur een mail naar miranda@mzmvianen.nl of kijk voor meer informatie op onderstaande website.

Niet zozeer hulp nodig bij regeltaken, maar meer behoefte aan een luisterend oor of contact met andere mantelzorgers? Neem dan eens contact op met Mantelzorg VHL, onderdeel van Welzijn Vianen en SamenDoen, op telefoonnummer 0345-637363 of stuur een mail info@mantelzorgvhl.nl.


q www.mzmvianen.nl