Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Vanaf 8 januari COVID-19 vaccinatie

Regio • GGD regio Utrecht start op 8 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers. Regio Gelderland-Zuid start op 15 januari met vaccineren.

“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.


Daardoor kan er onder andere in regio Utrecht eerder dan gepland worden gestart met de vaccinatie, namelijk al op vrijdag 8 januari. Gemeente Vijfheerenlanden valt onder GGD regio Utrecht, West Betuwe valt onder Gelderland-Zuid.


Er wordt gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Zij ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Dit gebeurt vanaf 4 januari, de uitnodiging komt via hun werkgever.

Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch bij een landelijk callcenter van de GGD een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal. Zorgmedewerkers kunnen kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een afspraak voor de vaccinaties maken. Zo is er een locatie in Wijchen (Gelderland-Zuid) en in Houten (regio Utrecht).

De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen zit drie weken. Mensen krijgen een uitnodiging zodra ze aan de beurt zijn. De vaccinatie is gratis en vrijwillig.


q www.ggdru.nl

q www.ggdgelderlandzuid.nl