Van Eijndhoven nieuwe trainer MVV'58

meteren • Michael van Eijndhoven wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van zaterdagderdeklasser MVV’58. Van Eijndhoven volgt in Meteren Robin Berendsen op.

In navolging van andere regioclubs kiest ook MVV’58 voor de lichting jonge trainers die zich aandient. Van Eijndhoven is 31 jaar, trainde zeven jaar de hoogste jeugdelftallen van OJC Rosmalen, waar hij sinds vorig seizoen assistent-trainer bij de hoofdmacht is. De TC van MVV’58 zocht ‘naar een trainer die de lijn van zijn voorganger Robin Berendsen door kan zetten, de jonge talentvolle groep verder kan ontwikkelen en ervaring heeft met jongere elftallen om de doorstroming van onze hoogste jeugd plaats te laten vinden’.

Dorpsclub

Michael van Eijndhoven toont zich op de website van MVV’58 enthousiast over zijn nieuwe vereniging: “De club maakt op mij een professionele en ambitieuze indruk, zonder de gezelligheid van een dorpsclub te verliezen. Dat past bij mij en het feit dat ik deze kans op mijn leeftijd krijg, komt overeen met het beeld dat mij is geschetst tijdens de sollicitatieprocedure. Overdwars, maar wel met lef. Ik heb er dan ook superveel zin in.”


Cursus voor partners van mensen met NAH

regio • MEE-Vivenz start op 1 februari met een cursus voor partners van mensen die te maken hebben gehad met bijvoorbeeld een herseninfarct, hartstilstand of (verkeers)ongeval en waarbij er sprake is van NAH. De cursus wordt in gezamenlijkheid aangeboden door Mantelzorg VHL en Welzijn Molenlanden en start 1 februari.

"Van de ene op de andere dag kan er sprake zijn van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij uw partner", legt trainer Suzanne Visser uit. "Niet alleen het leven van de getroffene verandert, ook dat van gezinsleden. Heeft uw partner kortere of langere tijd geleden te maken gehad met bijvoorbeeld een herseninfarct, hartstilstand of (verkeers)ongeval en is er sprake van NAH? En wilt u hierover in gesprek gaan met anderen? Dit kan tijdens deze digitale bijeenkomsten. De deelnemers staan kort stil bij de directe gevolgen van het hersenletsel maar zullen vooral stilstaan bij de indirecte gevolgen voor partners en hoe u in evenwicht kunt blijven."

Online

De cursus wordt gegeven door Suzanne Visser en Geeri de Jong van MEE-Vivenz. De cursusdata zijn maandag 1, 8 en 15 februari en 1, 8 en 15 maart. Alle bijeenkomsten zijn online, met uitzondering van de slotbijeenkomst op 15 maart. Deelname is in principe voor alle bijeenkomsten, de organisatie hoort het graag wanneer iemand een keer verhinderd is. Cursisten kunnen steeds vanaf 19:15 uur inloggen, de cursus duurt vervolgens van 19:30 tot 20:45 uur. Deelname is gratis en er kunnen acht mensen deelnemen. Aanmelden kan door te mailen naar info@mantelzorgvhl.nl.

Mantelzorg VHL is onderdeel van Welzijn Vianen en SamenDoen. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op onderstaande websites of bel naar 0345 - 637363.

q www.welzijnvianen.nl
q www.samendoen.expert