Everhard Zwart speelt voor publiek

krimpen a/d ijssel • De Krimpense organist Everhard Zwart verzorgt in de maand augustus vier orgelconcerten in de Westerkerk (Valeriusrondeel) in Capelle aan den IJssel. Op de maandagen 2, 9, 16 en 23 augustus is er publiek welkom. Aanvang is telkens 20.00 uur en de entree bedraagt 7,50 euro (tot 12 jaar gratis). Bezoekers worden volgens de geldende regels ontvangen, de kerk is groot genoeg om de 1,5 meer afstand te garanderen.


Fietsend kind aangereden

krimpen a/d ijssel • Op de Oranjesingel in Krimpen aan den IJssel is zondag een fietsend kindje aangereden. Dat meldt een wijkagent op Instagram. De verwondingen van het jongetje bleken mee te vallen. Voor de zekerheid is hij ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Zijn fietsje is door de aanrijding flink beschadigd geraakt.


Workshops om kennis te maken

krimpen a/d ijssel • Inloophuis de IJssel, de ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten, houdt twee kennismakingsworkshops. De eerste is op woensdag 28 juli van 10.00 tot 12.30 uur op de Golf- en Country Club Capelle. Hier kunnen bezoekers meedoen aan een golfclinic. Op woensdag 18 augustus is er een activiteit bij de jeu de boulesbaan naast sporthal Schenkel in Capelle aan den IJssel. Hier kunnen deelnemers van 10.30 tot 12.30 uur jeu de boulen. Beide Workshops zijn gratis. Wel dient men zich aan te melden. Dat kan telefonisch via: 010-7370069, per e-mail: inschrijven@inloophuisdeijssel.nl of via de website: www.inloophuisdeijssel.nl/agenda. 


Oogst- en Streekmarkt 

schoonhoven • In het Springerpark in Schoonhoven is zaterdag 14 augustus de eerste editie van de Oogst- en Steekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’. Er is een groot aanbod van streekproducten, direct afkomstig van de boer uit de eigen regio. Restaurant Lekkerr zorgt voor een ruim terras aan het water. De toegang is gratis.