• Burgemeester Cazemier met de heer en mevrouw Van Herk.
• Burgemeester Cazemier met de heer en mevrouw Van Herk. Foto: Jan Timmer

60 jaar gelukkig met elkaar

ouderkerk a/d ijssel • Het was vorige week dinsdag feest in huize Van Herk in Ouderkerk, want Doris en Teunie van Herk vierden hun zestigjarige echtvereniging.

20 juli 1961 was de grote dag. Toen stapte het koppel in het huwelijksbootje. “We zijn getrouwd in het gemeentehuis van Ouderkerk”, vertelt Teunie van Herk-Otterspeer (82). “Een jaar of zes daarvoor hebben we elkaar ontmoet tijdens een bazaar op het dorp. De vonk sprong meteen over.” 


Teunie groeide op aan de Lageweg, Doris bracht zijn jeugd door op De Schans. De eerste jaren van hun huwelijk woonden ze bij Teunie’s vader in aan de Lageweg. “Ik heb na het, op jonge leeftijd overlijden van mijn moeder, samen met één van mijn broers voor pa gezorgd”, vertelt Teunie van Herk. In 1966 kregen Doris en Teunie van Herk de kans om een nieuwbouwwoning in Ouderkerk-dorp te betrekken. Daar woont het jubilerende koppel nog altijd. “Volledig zelfstandig”, glimlacht Doris van Herk (83). “Het gaat ons nog goed af.” Het echtpaar kreeg twee zonen (een tweeling) en drie kleinkinderen. Doris werkte in zijn jonge dagen als kapper en was zo’n 25 jaar werkzaam bij de benzinepomp van de firma Dekker aan de Kerkweg. Teunie was actief als huisvrouw. Het Ouderkerkse echtpaar staat model voor ‘het gelukkige huwelijk'. Doris en Teunie van Hek stralen plezier, levenslust, humor en warmte uit. ‘Een rijkdom!, zo constateert ook burgemeester Roel Cazemier, die namens de gemeente Krimpenerwaard met een bloemstuk én de gelukwensen langskwam. En zó is het.


Jan Timmer