Neeleman verkozen tot lijsttrekker D66

krimpen a/d ijssel • Arjan Neeleman is door leden van D66 Krimpen aan den IJssel verkozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Afdelingsvoorzitter Kees van den Brink is blij met deze keuze: “Met Arjan heeft onze partij een zeer ervaren lokale politicus die zeker in staat is om het D66 geluid bij de kiezers over het voetlicht te brengen. We zijn blij dat hij bereid is om zich in te zetten om ook in de komende vier jaar in de gemeenteraad een rol te spelen.” 


Neeleman trad in 2018 aan als wethouder namens D66 in de coalitie met VVD, Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen. deze coalitie klapte nadat de lokale partijen besloten om eruit te stappen.


Perspectief

De ambitie van Neeleman is om met minimaal twee zetels in de nieuw te kiezen raad te komen. “De Krimpense politiek heeft een nieuw perspectief nodig: een eigentijdse visie op de samenleving waar ruimte is voor iedereen om zijn of haar leven in te richten naar eigen inzicht en waarin we naar elkaar omkijken zodat iedereen mee kan doen. D66 heeft zo’n visie en ik ga mij daar de komende jaren weer graag met alle energie voor inzetten.” 


Verburg lijsttrekker

krimpenerwaard • SGP Krimpenerwaard heeft Jan Verburg aangewezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, in maart volgend jaar. Verburg volgde in november 2020 Jan Willem van der Ham op als nieuwe SGP-fractievoorzitter. De inwoner van Vlist heeft een zeer ruime ervaring in de gemeentepolitiek. Hij werd in 1998 raadslid in de voormalige gemeente Vlist. Na de herindeling in 2015 zette hij zijn raadswerk voort in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard.