• Picknick in het Loetbos.
• Picknick in het Loetbos. Foto: aangeleverd

Viering Wereldvluchtelingendag

krimpenerwaard • Op vijf buitenlocaties in de Krimpenerwaard is er woensdag stilgestaan bij Wereldvluchtelingendag. Ruim 125 statushouders, vrijwilligers en buurtbewoners genoten samen van een picknick.

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek was in het Loetbos in Lekkerkerk aanwezig om het evenement feestelijk te openen. Zij kreeg, onder het toeziend oog van 25 dames, een kookboekje met wereldgerechten van Herman Stomphorst, voorzitter van Krimpenerwaard Intercultureel. De picknick stond dit jaar in het teken van verbinding en het aangaan van de dialoog met elkaar. Verbinding met elkaar, vooral nadat velen een moeilijk jaar achter de rug hebben. Daarnaast werd er gedanst en was er een quiz om de hersenen te kraken. Verder konden de kinderen kleuren.


Tomatenpuree

De picknick was een initiatief van Krimpenerwaard Intercultureel, VluchtelingenWerk Krimpenerwaard en Welzijn Krimpenerwaard. De picknick is mede bedoeld om een ieder zich thuis te laten voelen in de Krimpenerwaard. Elke picknickganger kreeg na afloop enkele presentjes mee naar huis. Zo zat er in de picknicktas een kookboek met wereldgerechten. In alle recepten is tomatenpuree het basisproduct. Om direct thuis een recept uit te proberen, zat er daarom ook een blikje tomatenpuree en een babytomatenplantje in de tas.


Op Wereldvluchtelingendag (20 juni) wordt stilgestaan bij wat het betekent om te moeten vluchten. Om alles en iedereen achter te moeten laten, zonder te weten of het goed komt. Ook dit jaar zijn er nog steeds miljoenen mensen op de vlucht.