Krimpen wil ambulancepost

krimpen a/d ijssel • Krimpen aan den IJssel wil van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten hoeveel het kost om een ambulancepost te realiseren binnen de gemeente.

Een amendement van de SGP daarover kon donderdag rekenen op steun van de meerderheid van de raad. Al vier jaar op rij zijn de aanrijtijden van ambulances naar Krimpen aan den IJssel ondermaats te noemen. Zo was de ambulance vorig jaar in ruim 11 procent van alle spoedeisende ritten te laat. "Dat gaat dus om ongeveer 100 spoedeisende gevallen per jaar", zegt raadslid Adriaan van Beek.

In het amendement wordt de veiligheidsregio gevraagd om te onderzoeken of en ambulancepost voor Krimpen aan den IJssel (financieel) haalbaar is. En om de uitgaven voor de veiligheid inzichtelijk te maken. Daarnaast wordt de veiligheidsregio door de raad uitgenodigd om na de zomer langs te komen om over deze onderwerpen in gesprek te gaan.


Promen gaat Klein Boveneind beheren

krimpen a/d ijssel • Promen neemt het beheer en de exploitatie van kinderboerderij Klein Boveneind in Krimpen aan den IJssel over. Wethouder Coen Derickx en directeur Frank Rossel van Promen zetten woensdag een handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Derickx is blij met Promen. "Promen staat bekend als een professionele maatschappelijke organisatie. De kinderboerderij is met haar komst in goede handen.” Eerder was het beheer en de exploitatie van de kinderboerderij in handen van Capelle Werkt. Die stichting besloot ermee op te houden. Dit om zich te richten op activiteiten in Capelle zelf. Met het tekenmoment werd tevens gevierd dat Klein Boveneind na een maandenlange sluiting door corona weer open is. De kinderboerderij is laagdrempelig en openbaar toegankelijk.