• Michael Krijgsman, filiaalhouder van de Koopman in Krimpen aan den IJssel.
• Michael Krijgsman, filiaalhouder van de Koopman in Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

De Koopman opent winkel op De Korf

krimpen a/d ijssel • Winkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel is een nieuwe winkel rijker. Sinds woensdag is De Koopman geopend.

Om klanten te attenderen op de opening hangen er deze ochtend op en rond het winkelcentrum ballonnen. Voor de winkel zelf blaast een blower een zogenaamde skytube de lucht in. Dit alles zorgt ervoor dat vrijwel direct na de opening de groente- en fruitwinkel volstroomt met klanten die allemaal even nieuwsgierig zijn naar het assortiment van De Koopman. Filiaalhouder Michael Krijgsman kan dan ook niet anders dan tevreden zijn. "Het loopt lekker door", zegt hij met een glimlach. "Heel leuk dat er zoveel mensen een kijkje komen nemen en al meteen onze producten kopen."


Diversiteit

Naast een breed assortiment groenten en fruit biedt De Koopman ook noten, kaas en zuivel aan. "Wij onderscheiden ons door een diversiteit aan producten", verklaart Krijgsman. "Je vind in onze winkel verrassende producten die je niet snel bij de supermarkt aan zult treffen, zoals portebella's, wilde perziken of kurkuma."

Wat opvalt in de winkel is dat klanten de producten zelf in een zakje of netje doen. Dat voorkomt verspilling. "Je pakt gewoon wat je nodig hebt en rekent dat af bij de kassa. Het is toch zonde als je een hele zak groenten koopt en vervolgens de helft moet weggooien?" Met de vestiging in Krimpen aan den IJssel zijn er 17 winkels van De Koopman in Nederland te vinden. De winkelformule is geïntroduceerd door S.C. van Ravenswaaij, een groothandel in aardappelen, groenten en fruit. Dit bedrijf is ook bekend van De Goudreinet, een winkelformule die al sinds 1978 bestaat. Krijgsman: "We hadden tot een paar jaar geleden een winkel van De Goudreinet hier in Krimpen aan den IJssel. Nu zijn we dus terug, met een ander concept."


Dat concept is gebaseerd op scherp inkopen en verkopen. Bij De Koopman vind je vaker 'ongesorteerde' groenten en fruit. Die gaan direct na de oogst naar de groothandel en gaan dus niet over de lopende band of naar een verpakkingshal. Dat scheelt kosten en daar profiteert de consument van. "Wij bieden producten van goede kwaliteit aan tegen een scherpe prijs", verduidelijkt Krijgsman.


De Koopman is van maandag tot en met donderdag open van 08.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur.