Belager krijgt taakstraf en moet schadevergoeding betalen

krimpen a/d ijssel • Een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel moet 60 uur taakstraf vervullen en 500 euro schadevergoeding betalen aan een verslaggever van RTV Rijnmond. Die strafbeschikking is hem vrijdag opgelegd tijdens een zogenaamde OM-hoorzitting.

De verslaggever werd op zondagmorgen 28 maart van dit jaar door de Krimpenaar vanuit het niets in zijn rug aangevallen toen hij kerkgangers vragen stelde over de opening van de Mieraskerk in coronatijd. Het incident werd vastgelegd op beeld. Kort daarop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hoewel de verslaggever niet gewond raakte, maakte het incident diepe indruk op hem en ontstond er maatschappelijke onrust. Zo ging er een paar dagen later een vuurwerkbom af bij de ingang van de Mieraskerk en kwam er een dreigbrief binnen bij de dominee.


Buitenspeeldag in Krimpense wijken

krimpen a/d ijssel • Vanwege corona gaat de Buitenspeeldag in Krimpen aan den IJssel dit jaar opnieuw niet door. Er is echter de alternatief bedacht.

Synerkri toert op twee woensdagmiddagen door de gemeente met het evenement. De eerste Buitenspeeldag is op woensdagmiddag 9 juni van 15.00 tot 17.00 uur in het Middenweteringpark. Op woensdagmiddag 16 juni kunnen kinderen van 15.00 tot 17.00 uur spelen op het kunstgrasveld aan de Orchidee. Wethouder Coen Derickx zal om 15.00 uur het startsein geven. Synerkri zorgt voor een circusparcours en leuke buitenspeelactiviteiten, zoals interactieve pionnen waarbij kinderen hun snelheid kunnen testen. Iedereen is welkom om te komen spelen. Vooraf aanmelden is niet nodig.


q www.synerkri.nl


'Offer geen groen op voor zonnepanelen'

krimpen a/d ijssel • Een motie van de SGP om te voorkomen dat er in Krimpen aan den IJssel groen wordt opgeofferd voor zonnepanelen, kon donderdag rekenen op voldoende steun van de gemeenteraad.

In de Regionale Energie Strategie (RES) is de zuidelijke rand aangewezen als zoekgebied voor het opwekken van zonne-energie. SGP-raadslid Anton Brand vindt dat geen goed idee. "Laten we ons inzetten om alle daken maximaal te benutten voor het opwekken van zonne-energie. Dit kan door particuliere en collectieve initiatieven te stimuleren, denk onder andere aan de onlangs opgerichte energiecoöperatie. Het groene karakter van Krimpen moeten we behouden, want groen is erg belangrijk voor onze gezondheid en de biodiversiteit."