Keurmerk voor Jumbo Ernst Dijkman

krimpen a/d ijssel • Jumbo Ernst Dijkman in Krimpen aan den IJssel is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Dit keurmerk is bedoeld voor zelfstandige supermarktondernemers die zich inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Ondernemer Ernst Dijkman is volgens Stichting Super Supermarkt Keurmerk gecertificeerd vanwege enkele 'zeer onderscheidende' aspecten, met name op het gebied van lokale betrokkenheid, assortiment en stimulerend personeelsbeleid. Daarnaast is hij van grote betekenis voor de leefbaarheid van de gemeente.

SSK is geen eenvoudig te behalen keurmerk. Ondernemer Dijkman is dan ook supertrots op het behaalde resultaat. "Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt." Van de ruim 4.400 supermarkten in Nederland wordt 42 procent gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Jumbo Ernst Dijkman hebben ruim 235 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Dit keurmerk is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.