Botsing over buslijnen 97 en 98

krimpen a/d ijssel • De fractie van Leefbaar Krimpen is in botsing gekomen met wethouder Anthon Timm (mobiliteit) over de wijzigingen van het busvervoer in Krimpen aan den IJssel.

Tot teleurstelling van de lokale partij zijn Timm en de RET niet bereid om de route van lijn 98 te herstellen. Vanwege de werkzaamheden op de grote kruising en het geringe aantal passagiers dat uitstapt bij metrostation Capelseplein besloot de RET buslijn 98 (voorlopig) twee keer per uur rondjes te laten rijden in Krimpen aan den IJssel. Leefbaar Krimpen had graag gezien dat de bus gewoon nog bleef doorrijden naar het metrostation. Timm wees inwoners tijdens de laatste raadsvergadering wederom naar een alternatief: de fiets.


Ergernis

Dat de RET in de periode van 1 tot 10 mei ook de dienstregeling van lijn 97 heeft gewijzigd, wekte ergernis op bij Leefbaar Krimpen. Lijn 97 gaat in deze periode terug van acht keer per uur naar twee keer per uur. 'Gekker moet het niet worden', schrijft Leefbaar in een verklaring. 'Lijn 98 rijdt al niet meer naar het metrostation en dan gaat ook lijn 97 in de spits terug naar vier keer per uur en op de andere uren naar slechts twee keer per uur. Dat worden overvolle bussen in een periode dat iedereen er weer graag op uitgaat.' Timm deelt de zorgen van Leefbaar niet en voorziet ook geen problemen. Hij verklaarde dat er bij de gemeente en bij de RET geen enkele klacht is binnengekomen. Iets dat bij Leefbaar vreemd overkomt. Bij de fractie komen verhalen binnen van inwoners die zowel telefonisch als schriftelijk klachten hebben ingediend. Ook zouden reizigers meer betalen voor hun rit op buslijn 97 omdat die, zowel in kilometers als in tijd, een stuk langer is.