Lionsclub brouwt eigen speciaalbier

regio • Lionsclub Krimpenerwaard gaat drie eigen speciaalbieren verkopen.

“Door de coronacrisis is het voor serviceclubs erg lastig geworden om fondsen te werven waarmee goede doelen kunnen worden ondersteund”, licht Wim Nooteboom toe. “Reden voor Lionsclub Krimpenerwaard om een alternatieve actie te bedenken: onder eigen naam en label een bier maken.”

Dat gebeurt in samenwerking met Stadsbrouwerij Argentum in Schoonhoven. Nooteboom: “Het gaat om een blond, een goudblond en een brons bier. De bieren zijn over drie maanden, nadat er is gebotteld, te koop voor een bedrag van rond de 7,50 euro. De opbrengst van de actie is bestemd voor de ondersteuning van charitatieve instellingen in de regio, die daar met name in deze coronatijd grote behoefte aan hebben.”

Zaterdag hielpen leden van Lionsclub Krimpenerwaard een handje met de eerste stap in het uitgebreide brouwproces. “Hiermee is de basis gelegd voor de productie van de eerste van de drie bijzondere bieren, die allemaal herkenbaar zullen zijn aan een leeuwenafbeelding op het etiket. De weken hierna worden de andere smaken gebrouwen. De bieren worden gebotteld in flessen van 0,75 liter. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan de ondersteuning van goede doelen in de regio”, aldus Nooteboom.

Jeroen Groot vult aan: “Het leuke aan deze actie is, dat de bieren zo lekker zijn dat je ze nooit alleen maar altijd met vrienden drinkt. Ze worden aan zowel particulieren als bedrijven in de regio te koop aangeboden. Een mooi cadeau of relatiegeschenk, denken wij. De volledige opbrengst kunnen we vervolgens besteden aan de instellingen die dit zo hard nodig hebben.”

Stadsbrouwerij Argentum -de Latijnse benaming voor zilver- herstelde met de oprichting in 2014 een eeuwenoude traditie in ere. De Schoonhovense brouwerij onderscheidt zich door het brouwen van ambachtelijke volmout-speciaalbieren. Op kleine schaal, in de eigen brouwerij.