Sportieve Koningsdag in Krimpen

krimpen a/d ijssel • Ondanks alle coronamaatregelen is er voor kinderen en jongeren in Krimpen aan den IJssel genoeg te doen op Koningsdag (dinsdag 27 april). Synerkri heeft een sportief programma samengesteld.

Zo is er op de kunstgrasvelden bij het Krimpenerwaard College de 'Koningszeskamp' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Die bestaat uit veel sportieve onderdelen, zoals een hellingbaan, landenspel en twister XXL. "We hebben het afgelopen jaar veel ervaring opgedaan met het veilig organiseren van activiteiten in de buitenlucht", verklaart Karin Pattikawa van Synerkri. "Zo ligt er een duidelijke route en is alles in tijdsblokken georganiseerd. Er zijn tijdsblokken voor kinderen van 4 tot 7 jaar en voor kinderen van 8 tot 12 jaar. We passen het aanbod aan op de leeftijd van de kinderen, zodat het voor iedereen een uitdagende zeskamp is. Na afloop krijgt iedere deelnemer een koninklijke oorkonde.” Aanmelden kan via de website.


Voor jongeren van 12 tot en met 27 jaar is er op de oude kunstgrasvelden aan de Driekamp het BreakOut festival. Dit festival is opgezet door het projectteam BreakOut Krimpen, waarin jongeren zelf activiteiten voorbereiden en uitvoeren voor hun leeftijdsgenoten. Jongeren kunnen zich vooraf aanmelden via het Instagram-account van BreakOut Krimpen. Dit om mee te doen aan verschillende activiteiten, zoals Bubble-voetbal, Archery Tag, Survival baan, dans en (als het veld klaar is) beachsport. ’s Avonds wordt afgesloten met een online-evenement met DJ, quiz en andere leuke onderdelen.


Voor leden van Synerkri ligt er een Koningsdag@home-tasje klaar, met daarin een programmaboekje, een oorkonde, kroon, medailles en versiering.


q www.synerkri.nl