Ongehoord!


FOTO

Wat hebben de mensen toch tegen ambtenaren? Die mensen doen toch niets. Een vaak gehoord grapje, dat eigenlijk helemaal niet zo grappig is. Ik moest er wel aan denken toen ik opnieuw geen antwoord kreeg op een e-mail die ik naar de gemeente Krimpen aan den IJssel had gestuurd. Het begon allemaal met een melding die ik op 16 mei 2020 had gedaan op de website van de gemeente. Mijn vraag was of het informatiebord, naast de bushalte op de Vijverlaan, schoongemaakt kon worden. Het informatiebord Krimpenroute ziet er heel vies uit en is door de groene aanslag moeilijk te lezen. Op 18 mei 2020 kreeg ik bericht dat mijn melding in behandeling was genomen en deze binnen twee werkdagen afgehandeld zou worden.


Op 23 juli 2020 heb ik nog een melding gedaan. Dit betrof een aanvraag voor een DepoDog, een poepzakjesdispenser voor honden, aan het begin van de straat waar ik woon. Voor mijn deur is een groenstrook waar hondenbezitters dagelijks gebruik van maken zonder de poep van hun hond op te ruimen. Een enkeling uitgezonderd. Hondenpoep is nog altijd ergernis nummer 1 in Nederland! Een dag later kreeg ik antwoord van de gemeente dat mijn melding in behandeling was genomen en deze binnen twee werkdagen afgehandeld zou worden.


Op 8 december 2020 heb ik gemaild naar de gemeente en gevraagd hoe het staat met de meldingen die ik had gedaan. Geen enkele reactie ontvangen! Op 15 februari 2021 weer gemaild. Dezelfde dag antwoord gekregen. De dame van het gemeentehuis vond het inderdaad lange termijnen en zou nakijken waarom het langer duurt dan normaliter, zoals zij schreef. We zijn nu weer anderhalve maand verder. Het informatiebord is nog steeds niet schoongemaakt en de poepzakjesdispenser hangt er niet én ik wacht nog steeds op haar antwoord. Ongehoord!

De communicatie met de gemeente Krimpen aan den IJssel laat duidelijk te wensen over. Als burger mag je van je gemeente toch verwachten dat ze dingen oppakken of op z’n minst erover communiceren.


Jan Slingerland
Krimpen aan den IJssel