Online ambtsbezoek Smit

krimpen a/d ijssel • Commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland bracht donderdag een (online) ambtsbezoek aan de gemeente Krimpen aan den IJssel.

De start was nog als gebruikelijk: een gesprek tussen commissaris en het college van B en W van de gemeente. Ook sprak Smit met de fractievoorzitters in de gemeenteraad, onder andere over nieuwe vormen van regionale samenwerking. Daarnaast ging het om de steeds belangrijkere rol van inwoners en organisaties bij het nemen van gemeentelijke besluiten.


Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk een werkbezoek buiten de deur te organiseren. In plaats daarvan was er een online gesprek met vertegenwoordigers van Krimpense maatschappelijke organisaties. Zij spraken over de gevolgen van de coronacrisis op hun organisatie en inwoners van Krimpen aan den IJssel.


Mooi bezoek

Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel vond het een mooi bezoek. "Voor ons allemaal zijn dit waardevolle gesprekken. Wat dit bezoek bijzonder maakte, is dat het door de toevoeging van het 'maatschappelijke gesprek' een gesprek was van de hele Krimpense samenleving."