• Het vernieuwde bestuur van TCL.
• Het vernieuwde bestuur van TCL. Foto: Jan Timmer

Genoeg uitdagingen voor kersverse bestuursleden

TC Lekkerkerk kiest voor vernieuwing

lekkerkerk • Martin Kaman is één van de nieuwe gezichten van het TCL-bestuur. Hij volgde onlangs Henk Terlouw op als voorzitter. “Ik ben inmiddels een kleine negen jaar lid van TCL en het bevalt me hier uitstekend”, zegt Kaman. “Een paar maanden geleden polste Claudia de Koning me voor het voorzitterschap. In eerste instantie was mijn reflex er een van ‘drukke baan, moeilijk’, maar toen ik er wat dieper over ging nadenken en goed zicht kreeg op wat mijn taak inhoudt, werd ik steeds enthousiaster. Een belangrijke factor was ook het team waarin ik terecht zou komen: allemaal bevlogen mensen met hart voor de club. Daar wilde ik graag deel van uitmaken.”

Vacant

Kaman is niet de enige nieuwkomer binnen het bestuur. Ook Wilbert van den Berg en Glenn Nobel sloten aan. “Ik ben de nieuwe secretaris”, glimlacht Van den Berg. “Die functie was al een tijdje vacant. Ik heb even wat weken nodig gehad om de materie te doorgronden, maar weet nu aardig hoe het in elkaar steekt. Inmiddels ben ik bezig met het verder digitaliseren van het secretariaat. Dat gaat straks processen verbeteren en gemakkelijker maken, en dat is precies de bedoeling.”


Glenn de Jong op zijn beurt lost ‘clubicoon’ Wim van der Velden af als commissaris technische Dienst. “Ik vind dat een hele eer”, zegt de jonge Lekkerkerker, in het dagelijks leven servicemonteur. “Wim heeft heel veel betekend voor de vereniging en hield op technisch vlak alles bij op het complex. Dat mag ik nu gaan doen. Leuke functie.”


Bijspringen

“Ik ben blij met zo’n goede opvolger”, zegt Van der Velden. “Ik heb deze klus een jaar of vijftien vervuld, het werd tijd voor de volgende generatie. Omdat Glenn overdag werkt en ik geen verplichtingen meer heb, zal ik echt nog wel eens bijspringen hoor. Ik ben dan wel officieel gestopt met mijn taak, dat wil niet zeggen dat ik de club links laat liggen.”


Ook Henk Terlouw heeft zijn bestuurlijke taak beëindigd. Hij kijkt met een goed gevoel terug op de voorbije vijf jaar als voorzitter van TCL. “Het was een leuke periode. Het aller mooiste er van vond ik dat we met z’n alleen weer meer schwung in de vereniging hebben kunnen brengen. Bestuurlijk en qua commissies stáát de club nu, met dank aan al die mensen die als vrijwilliger zo hun best doen voor TCL. Het nieuwe bestuur is staat voor mooie nieuwe uitdagingen. Die zijn ze zonder meer toevertrouwd.”


Penningmeester Gijs van Bekkum (die al achttien jaar de functie vervult) en Claudia de Koning (als commissaris met de portefeuille trainers/jeugd/barcommissie een echte spil binnen de vereniging) completeren de clubleiding van TCL. Samen met hun medebestuursleden gaan ze aan de slag om het TCL-bastion nog verder te verstevigen. “Het belangrijkste is dat alle leden met heel veel plezier lid zijn van onze club”, zegt Claudia de Koning. “TCL is een vereniging waar iedereen zich welkom kan voelen. De sfeer is gezellig en open.”


Werkgroep

Voor wat betreft de accommodatie staan er twee projecten op de rol, weet voorzitter Kaman. “We gaan ons terras ophogen, verbouwen en uitbreiden. Een werkgroep houdt zich met dat plan bezig. Daarnaast staat medio 2022 de renovatie van onze vijf tennisbanen op het programma. We houden een smashcourt-ondergrond en willen dit project in een tijdsbestek van twee weken laten plaatsvinden. Je ziet het: TCL is voortdurend in beweging. Leuk om daar mijn steentje aan te mogen bijdragen.”


Jan Timmer