Open dag DCV voor mini's

krimpen a/d ijssel • Voetbalvereniging DCV houdt op zaterdag 1 mei een open dag voor jongens en meisjes van 3 tot en met 8 jaar. Meedoen is gratis. In kleine groepjes doen de 'mini's allerlei leuke en uitdagende voetbalspellen. Vooraf mogen zij een shirtje kiezen van een team dat meedoet aan de Champions League. De open dag is van 10.00 tot 11.00 uur. Opgeven kan via de website.

q www.dcvkrimpen.nl


KDO al druk met repetities

krimpen a/d lek • Toneelvereniging KDO uit Krimpen aan de Lek gaat, zodra de coronaperiode achter de rug is, een nieuw stuk opvoeren. Leden zijn daar nu al volop voor aan het repeteren. Zodra het mogelijk is gaan zij ook samen oefenen. Over de inhoud van het stuk laat KDO weinig los. Wel dat het gaat om een 'moorddiner'.


Loterij KOAG met mooie prijzen

krimpen a/d ijssel • Om in dit financieel lastige jaar wat extra inkomsten te genereren houdt korfbalvereniging KOAG een loterij.

Ook niet-leden kunnen een lootje kopen. Dit kan makkelijk via www.koagloterij.nl. Na betaling via iDEAL maken deelnemers kans op een vakantie, een Playstation 5 , één minuut gratis winkelen bij supermarkt Jumbo, een nieuwe fiets of een laptop.


Onderlinge wedstrijdjes

Hoewel de competitie vanwege de coronamaatregelen al langer stil ligt, biedt KOAG de jeugdteams elke week een leuk programma. Er worden trainingen, onderlinge wedstrijden, spelletjesmiddagen of andere activiteiten georganiseerd. Dit alles om de leden aan de club te blijven binden.

Voor de jongste jeugd (2 t/m 5 jaar) organiseert KOAG de KangoeroeKlup. Op een leuke, speelse manier maken de kinderen kennis met sporten en bewegen, met een knipoog naar het korfbal toe. De F-jeugd (6 t/m 7 jaar) maakt een flinke groei door. Inmiddels trainen wekelijks zo’n dertig kinderen op het veld en met veel enthousiasme spelen zij op zaterdagen onderlinge wedstrijdjes tegen elkaar.


Juist in een tijd dat er weinig te doen is voor de kinderen, biedt KOAG deze activiteiten ook aan voor niet-leden. Wie interesse heeft, kan een mailtje sturen naar: info@ckvkoag.nl.


q www.ckvkoag.nl


BoekStartkoffertje

krimpen a/d ijssel • Om voorlezen te stimuleren krijgen kinderen tot 2 jaar bij het (gratis) lidmaatschap van van Bibliotheek aan den IJssel een BoekStartkoffertje cadeau.

In dit koffertje zitten twee boekjes en verschillende informatieve folders. Het is bekend dat kinderen die als baby voorgelezen worden, later beter zijn in taal. Meer informatie staat op: www.bibliotheekaandenijssel.nl/boekstart. Boekstartcoach Anke is elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur in de bibliotheek van Krimpen aanwezig om vragen te beantwoorden over de boekjes. Ook geeft ze tips die je kunt gebruiken bij het voorlezen. Meer informatie: 06-11197673 of e-mail: boekstart@bibliotheekaandenijssel.nl.