Kerkenraad betreurt incident met journalist

krimpen a/d ijssel • De Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel zegt geweld af te keuren en tijdens de kerkdiensten anderhalve meter afstand te kunnen garanderen voor bezoekers. Dit blijkt uit een donderdag uitgegeven persverklaring.

Verder zegt de kerkenraad het incident met de journalist van RTV Rijnmond dat vorige week zondag buiten het kerkgebouw plaatsvond te betreuren. 'We keuren het gebruik van iedere vorm van geweld ten stelligste af’. Er is contact gezocht met de regionale omroep om een gesprek tussen de journalist en het betrokken kerklid te bewerkstelligen.

De kerkenraad begrijpt de ophef die ontstond over het feit dat de kerkgemeenschap tijdens deze coronaperiode met meer dan dertig personen bij elkaar komt, maar ‘Zijn dienst kunnen wij niet opgeven. Zijn eer is onze grootste zorg en bepaalt het welzijn van de gemeente en ons volk’. De kerkenraad wil daarbij de suggestie wegnemen dat coronamaatregelen tijdens de diensten niet worden nageleefd.

Door de manier waarop sommige verslaggevers hun werk doen voelen kerkgangers zich soms bedreigd: ‘Met als dieptepunt de verstoring van een rouwbijeenkomst in de kerk door de makers van het programma #BOOS. Deze wijze van verslaggeving heeft verder mede tot gevolg gehad dat er (doods)bedreigingen richting onze predikant zijn geuit en ons kerkgebouw werd besmeurd'. De aanslag met een explosief afgelopen dinsdag op het kerkgebouw heeft de kerkgemeenschap diep geraakt. ‘Een kerkgebouw moet een veilige plek zijn', meent de kerkenraad. ‘Al deze gebeurtenissen hebben geleid tot polarisatie in onze Krimpense samenleving. Wij betreuren dat en blijven als kerkgemeenschap de verbinding zoeken met de rest van de samenleving. Daarbij vragen wij ook respect en zo mogelijk begrip voor onze standpunten'.