'Burenbox' geplaatst bij Jumbo De Korf


FOTO

krimpen a/d ijssel • Bij Jumbo Arnold de Jongste op het Krimpense winkelcentrum De Korf staat sinds kort de 'Burenbox'. Het gaat om een muur van pakketkluizen waar consumenten op elk moment van de dag een pakketje kunnen brengen of ophalen.

"Vrijwel iedereen winkelt tegenwoordig online, maar het ontvangen van je pakketje gaat niet altijd zonder problemen", weet Arnold de Jongste. "Je moet soms urenlang wachten tot de bezorger langskomt of je pakketje wordt bij je buren afgegeven, omdat je toevallig niet thuis bent. Dat hoeft niet zo te zijn. Door je bestelling naar een kluis van de Burenbox te laten versturen, kan je je pakket ophalen waar en wanneer het jou uitkomt." Het systeem werkt volgens De Jongste vrij eenvoudig. "Je doet een online aankoop en selecteert daarna het door jou gewenste afhaalpunt. Zodra het pakket in de kluis ligt, ontvang je per e-mail of via sms een een afhaalbericht met een QR-code. Daarmee haal je het pakket uit de kluis op het door jou geselecteerde afhaalpunt." Een oude bestelling retourneren behoort ook tot de mogelijkheden. Het meegestuurde retourlabel dient dan op de bestelling te worden geplakt. Na het scannen van het label kan het pakket worden achtergelaten in één van de lockers van de Burenbox. Een bezorger neemt het pakket mee en zorgt ervoor dat het bij de gewenste afzender terecht komt.

'Regels zijn er nu eenmaal'

Ingezonden stukjes...ik ben er gek op. Alleen het stukje van dinsdag 30 maart van mevrouw Johanna, daar schrok ik een beetje van. Gedurende de laatste jaren ben ik wat genuanceerder naar het geloof gaan kijken. Vroeger wist ik zeker dat er geen God was, maar nu besef ik dat ik dat niet zeker kan weten, want ik heb geen bewijs dat het niet zo is. Maar mevrouw Johanna heeft gezien haar schriftelijke betoog wel bewijs dat er een God is waarnaar je altijd moet luisteren. Ik hoop dat ze mij dat bewijs kan laten zien. Dus niet door middel van de Bijbel of preek maar daadwerkelijke bewijs. Want ik zou ook graag weer zonder dat vervelende mondkapje naar een wedstrijd van mijn kinderen willen kijken, om vervolgens met andere ouders wat in de kantine te drinken. Maar ja, de regels zijn er nu eenmaal. Ik weet dat het moeilijk is om regels in een kerk te verplichten, daarom zou het mevrouw Johanna sieren om een keer verder te kijken dan naar haar eigen geloof en gaat beseffen dat er meer is dan een God en geloof. Maar dat is volgens mij een beetje lastig. Getuige ook de uitspraak: 'De heere gebiedt dat zijn huis vol is'. De mensen in de zorg zouden graag juist de afdelingen wat minder vol zien.


Cees Jan v/d Laan - Lekkerkerk