'Geen gewassen geteeld op terrein'

gouderak • Vanwege diverse overtredingen kreeg Gijsbert Snoeij uit Gouderak vorig jaar april een last onder dwang opgelegd. Het lijkt er niet op dat de gemeente Krimpenerwaard deze gaat terugtrekken.

Uit de raadsinformatiebrief die dinsdag wordt behandeld in de raad blijkt dat de schuur die op het terrein van Snoeij aan de Veerstalblok is gezet, daar nooit had mogen staan. Ook de buitenopslag van materialen en aangebrachte verharding zijn in strijd met het bestemmingsplan.


Eén van de activiteiten van het bedrijf van Snoeij is de teelt van fruitbomen. 'In de feitelijke situatie worden echter ter plaatse geen gewassen geteeld', schrijft het college. 'Dit blijkt uit foto's en is ook af te leiden uit de eigen website van de betrokkene. Die houdt weliswaar hobbymatig wat schapen, maar exploiteert geen onderneming, die geheel of overwegend gericht is op het bedrijfsmatig voortbrengen van producten door het telen van gewassen en/of houden van dieren.'


Schapenhouderij

Het college schrijft dat de voormalige gemeente Ouderkerk al in 2013 is gestart met een handhavingstraject. Een ambtenaar zou toen Snoeij hebben aangeboden om de vestiging van een bedrijfsmatige schapenhouderij te willen onderzoeken. 'Achterliggende gedachte was de mogelijke combinatie met de natuurontwikkeling in de noordrand van de Krimpenerwaard. Dit heeft geen gevolg gekregen.'


In 2018 werd door ambtenaren geconstateerd dat er door Snoeij meerdere overtredingen waren begaan en dat er zonder vergunning een schuur (nieuwe schapenstal) was gebouwd. Daarop is door de gemeente Krimpenerwaard een handhavingsprocedure in gang gezet.