Aanplant nieuwe bomen in Langerak


FOTO

krimpen a/d ijssel • Vanwege de aanleg van een nieuwe riolering en bestrating sneuvelden er de afgelopen jaren veel bomen in de Krimpense wijk Langeland.

Om het verloren groen te compenseren is begonnen met de aanplant van nieuwe bomen en struiken. In de eerste fase van het project gingen er 77 nieuwe bomen en 22 solitaire heesters de grond in. Nu is de groenaannemer gestart met het planten van nieuw groen in de tweede fase. Dat gebeurt in de Anjelier, Hyacint en Fresia. In deze straten moesten vanwege ophogingen veel bomen en heesters worden verwijderd. 'Daarom planten we hier 49 bomen en 27 solitaire heesters', schrijft een woordvoerder van de gemeente.


Gevarieerd bomenbestand

Er is gekozen om verschillende boomsoorten, om zo een gevarieerd bomenbestand te realiseren. Na het planten van de bomen volgt de aanplant van vaste planten, sierheesters en bodembedekkers. Hoewel er de afgelopen jaren veel bomen zijn gekapt, blijft Krimpen aan den IJssel een groene gemeente. Uit beheercijfers blijkt dat tussen 2015 en 2020 het totale bomenbestand in de gemeente met 222 bomen is toegenomen.


Bijeenkomst over minima-regelingen

krimpenerwaard • Bibliotheek Krimpenerwaard houdt op dinsdag 23 maart in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard een online bijeenkomst over minima-regelingen.

Het gaat om regelingen die bedoeld zijn voor inwoners met een laag inkomen of een bijstandsuitkering. Zij kunnen bijvoorbeeld een vergoeding aanvragen om de kosten voor een kind op te vangen. Of om zelf lid te worden van een sportclub. De bijeenkomst is van 10.00 tot 11.00 uur en via computer of smartphone te volgen. Aanmelden kan telefonisch via: 0182-385406 of e-mail: taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.


Streep door bloemetjesmarkt

krimpen a/d ijssel • De jaarlijkse bloemetjesmark op Tweede Pinksterdag in Krimpen aan de IJssel gaat dit jaar niet door. Vanwege de coronamaatregelen kan het evenement op de parkeerplaats van winkelcentrum Crimpenhof niet doorgaan.