Online gesprek met Diederik Gommers

krimpen a/d ijssel • Leerlingen Melanie Noorlander en Eva van Zelm van het Krimpenerwaard College hadden woensdag een online gesprek met Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

Beide leerlingen zitten in hun examenjaar op het vwo en maken een profielwerkstuk over corona. Hun onderzoeksvraag luidt: Hoe zijn de veranderingen in de gezondheidszorg van ziekenhuizen en in het menselijk lichaam door het SARS-CoV-2 virus tijdens de eerste wereldwijde uitbraak in 2020 te verklaren?


Aardig

Omdat deze vraag zeer goed past bij de expertise van Diederik Gommers, besloten ze de bekende anesthesioloog-intensivist te benaderen voor een interview. En dat beviel de twee goed. Gommers was erg aardig en nam alle tijd om de vragen van Melanie en Eva te beantwoorden.

Tijdens de coronacrisis in Nederland neemt Gommers als specialist deel aan het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseert over volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding van de virusziekte Covid-19 terug te dringen en de ziekenhuisopnames te reguleren.