Carla van Boheemen: klilometervreter


FOTO

Herman Dam won het klassement bij de mannen.

krimpenerwaard • Het mooie van fietsen is dat zelfs coronamaatregelen je er niet van hoeven te weerhouden om je kilometers te maken. Tourclub De Waardrenner reed dan ook - in groepjes van twee personen, dat wel - ‘gewoon’ door het voorbije jaar.

De feestelijke huldiging van de grootste kilometervreters vond in een soberder setting plaats dan men gewend was. Geen feestelijk samenzijn in de club maar een online party met Carla van Boheemen en Herman Dam als stralende middelpunten. Carla van Boheemen slaagde er in 2020 in om liefst 16.233 kilometer weg te tikken op haar ‘stalen ros’. Haar clubgenoot Herman Dam kwam tot 12.044 fietskilometers. Hij won daarmee het klassement bij de mannen.

Twee

Ondertussen blijft De Waardrenner zijn clubritten maken. “Niet meer met een heel peloton, maar in groepjes van twee”, vertelt pr-man Adri Boele. “Veel mensen maken daar gebruik van en dat is uiteraard fijn. Alleen onderweg een kopje koffie drinken valt niet altijd mee. Gelukkig zijn er en route wel wat koffie-to-go punten waar je wat af kunt halen. We wachten nu met z’n allen op wat nieuwe versoepelingen binnen het corona-beleid van de regering, zodat we straks weer in een wat groter verband kunnen fietsen. Dat zou nog mooier zijn.”


Workshop songwriting

krimpen a/d ijssel • Op uitnodiging van Bibliotheek aan den IJssel verzorgt zangeres en zangdocente Nana Peijnenburg van Muziekschool Krimpen op donderdag 4 maart een gratis workshop songwriting. Deelnemers leren een pakkende tekst te creëren en op muziek te zetten. Tijdens de workshop maken zij een nieuwe tekst voor een bestaand lied. De workshop begint 10.00 uur en bestaat uit twee momenten: op 4 en 11 maart van elk twee uur. Deelname is gratis. Opgeven kan via: www.bibliotheekaandenijssel.nl/collectie-activiteiten/activiteiten/2021/songwriting.html.


Scouting collecteert voor Jantje Beton

krimpen a/d lek • Scouting Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek gaat van maandag 8 tot en met zaterdag 13 maart digitaal collecteren voor Jantje Beton. Normaal collecteren leden huis aan huis, maar vanwege corona is dat dit jaar niet mogelijk. Van de opbrengst gaat de helft naar Jantje Beton. Die besteedt het geld aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft gaat naar de clubkas van Admiraal de Ruyter. De scoutinggroep spaart voor Nawaka 2022, een internationaal zomerkamp. Doneren kan eenvoudig via: https://jantjebeton.digicollect.nl/scouting-admiraal-de-ruyter.