VGBK aan de wandel met inwoners Krimpenerwaard

krimpenerwaard • Fractieleden en wethouders van Vereniging Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK) gaan met inwoners van de gemeente Krimpenerwaard wandelen om op een ontspannen wijze te bespreken wat er speelt in een bepaalde dorpskern.

Gemeenteraadslid en initiatiefnemer Pascal van der Hek benadrukt dat zijn plan beslist niet is bedoeld als ledenwerfactie of als verkiezingsstunt. De verkiezingen zijn immers pas in maart 2022. "We willen in contact komen met zoveel mogelijk bijzondere mensen die wonen en werken in de Krimpenerwaard. Inwoners, ondernemers, bestuurders van verenigingen, leden van Gemeente Belang Krimpenerwaard, maar ook mensen die niets hebben met VGBK. Ook bijvoorbeeld lokale politici van andere partijen willen we uitnodigen voor een gesprek."


Stappen

Tijdens de wandeling is het niet de bedoeling om zware politieke gesprekken te voeren. "We willen graag met mensen naar buiten voor een laagdrempelig en informeel gesprek tijdens een wandeling", zegt Van der Hek. "Dit kan een half uurtje duren, een uur of iets langer op elke gewenste plek in de Krimpenerwaard of net daar buiten. Praten over dingen die we als gemeente goed doen, dingen die beter kunnen en hoe we mogelijk samen kunnen werken om samen stappen vooruit te zetten, letterlijk en figuurlijk."


Luisteren

Van der Hek realiseert zich dat hij, zijn fractie en de gemeenteraad niet iedereen tevreden kan stellen of alle problemen kunnen oplossen, "maar we willen wel graag luisteren om te kijken wat we (samen) kunnen doen om onze woon- en werkomgeving te versterken." Een afspraak maken voor een wandeling kan door een e-mail te sturen naar: loopmee@vgbk.nl. Als een rondje wandelen niet lukt, bijvoorbeeld door fysiek ongemak, kan eveneens een afspraak maken. Dan komt er een fractielid van VGBK langs voor een gesprek. De VGBK maakt van elke wandeling een kort verslagje (eventueel met foto) voor op de eigen website


q www.vgbk.nl