Uitstel betalen lokale belastingen

regio • Belastingkantoor SVHW geeft ondernemers en ZZP'ers die in 2021 een aanslag lokale belastingen hebben ontvangen, meer ruimte om te betalen.

Op deze manier hoopt SVHW enige financiële verlichting te creëren, aangezien de omzet van velen vanwege de coronacrisis onder druk staat. Zo is het mogelijk om in termijnen te betalen via automatische incasso. Afhankelijk van de afgiftedatum van de machtiging incasseert SVHW in acht tot tien maanden. Daarnaast kunnen ondernemers en ZZP'ers uitstel van betaling aanvragen tot 1 oktober 2021. Zij moeten dit dan wel voor 31 mei 2021 aanvragen. Ondernemers en ZZP-ers kunnen dit snel en makkelijk regelen via www.svhw.nl/ondernemers-zzp-ers-en-covid-19. Daar vinden zij ook meer informatie. Het is ook mogelijk om telefonisch automatische incasso of uitstel aan te vragen via: 0186-577222 of 0800-0200873.


Opbrengst collecte Hersenstichting

regio • De online collecte van de Hersenstichting heeft in Krimpen aan den IJssel 1.110 euro opgeleverd. In buurgemeente Krimpenerwaard haalden de collectanten maar liefst 6.380 euro op. Met het geld kan de Hersenstichting meer onderzoek en betere behandelingen mogelijk maken voor iedereen met een hersenaandoening. Het is nog mogelijk een gift over te maken op: IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting.


'Op termijn verbetering waterkwaliteit'

krimpenerwaard • De maatregelen die het waterschap neemt leiden op termijn tot een verbetering van de waterkwaliteit. Dat blijkt uit de jaarlijkse waterkwaliteitsrapportage van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

“In vergelijking tot een aantal jaar geleden, zien we op meerdere vlakken verbetering van de waterkwaliteit, onder andere bij de zwemlocaties in onze regio", zegt hoogheemraad Agnes van Zoelen. “Een ander voorbeeld is de afname van fosfaat in sloten en vaarten in stedelijk- en in glastuinbouwgebied."

In de 'waterkwaliteitsrapportage' informeert het waterschap onder andere over aangetroffen hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen en voedingsstoffen, zwemwater en waterplanten. Waterplanten geven aanwijzingen over de waterkwaliteit en de toestand van het leven onder water (ecologische toestand). Uit de rapportage over 2020 blijkt dat er een afname is van het aantal plaatsen waar onderwaterplanten groeien. Vooral in de Krimpenerwaard is de afname duidelijk. Deze afname is een teken dat de ecologische toestand hier achteruitgaat.