Praktijk Mischa Wink in nieuw pand

lekkerkerk • Twee jaar geleden vestigde Orthopedagogische Praktijk Mischa Wink zich in het Groene Kruisgebouw te Lekkerkerk. Vorige week verhuisde men naar een nieuw en aanmerkelijk ruimer pand: aan de Jan Tomstraat 2b in hetzelfde dorp.

“We zijn geweldig blij met ons nieuw onderkomen”, zegt Mischa Wink. “We waren er eerlijk gezegd ook wel aan toe. Zeker in deze coronatijd liepen we tegen de grenzen aan qua ruimte. Veilig werken en met je cliënten bezig zijn staat altijd op 1. Op de nieuwe locatie is dat gewaarborgd. Dit pand is ruim twee zo groot als het vorige.”


Beeldbellen

De nieuwe behuizing van Orthopedagogische Praktijk Mischa Wink bestaat uit één grote werkruimte voor het team, twee riante behandelruimten en een kamer die speciaal is ingericht om te beeldbellen. “Dat laatste doen we in deze tijd veel”, vertelt Mischa Wink. “En met succes! Ik ben er enorm trots op hoe snel mijn team heeft weten te schakelen naar de nieuwe omstandigheden. De collegialiteit is groot en onze cliënten hebben we ook in deze voor iedereen nieuwe goed kunnen helpen. Zij en hun ouders hebben het vaak niet gemakkelijk in deze coronatijd. Er heerst angst en onzekerheid, soms ontstaan er in de huiselijke situatie spanningen en hebben mensen te kampen met somberheidsklachten. Wij kunnen uiteraard niet alles oplossen, maar er wél voor onze cliënten zijn. Live in onze praktijk, via beeldbellen en door met ze te gaan wandelen; om maar wat voorbeelden te noemen.”


Passende zorg

Orthopedagogische praktijk Mischa Wink biedt kinderen, jongeren en hun ouders laagdrempelige en passende zorg dichtbij huis. Vanuit een warme en betrokken relatie, waarin wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, met als doel dat het kind zich op een gezonde manier kan ontwikkelen om zo zelfstandig mogelijk te bewegen in de maatschappij. Daarbij is het uitgangspunt helder: ieder kind is uniek en heeft recht op passende hulpverlening. Daarnaast kunnen het hele gezin en andere directe betrokkenen de ondersteuning krijgen die noodzakelijk is. De hulp varieert van ondersteuning bij (kleine) hulpvragen tot intensieve behandeling en onderzoek.


Jan Timmer