Vervolg Herman de Man-maand

regio • De maand met Herman de Man in de hoofdrol trekt veel fietsers en bezoekers bij de tientallen activiteiten. Er blijft de komende twee weken nog genoeg te doen in de Lopiker- en Krimpenerwaard rondom deze schrijver van literaire streekromans. 

Zo is er woensdagavond 28 juli een lezing over het leven en werk van Herman de Man in Theater Concordia in Haastrecht.
Verder staan er vertelvoorstellingen van 'Stoombootje in de mist' en Het wassende Water op het programma, eendenkooi- en stadswandelingen in Schoonhoven en IJsselstein, vaartochten over de Lange en Korte Linschoten, boerderij- en tuinbezoeken, enzovoorts. Op www.hermandeman.nl/agenda staat het volledige overzicht.

Op de website staan ook de vijf fietsroutes die gaan door het Land van Herman de Man, tussen IJsselstein, Schoonhoven, Gouda en Woerden. De routes gaan langs plekken die met De Man te maken hebben: omdat ze een rol spelen in een van zijn romans, omdat hij er zelf gewoond of gewerkt heeft of omdat er opnames plaatsvonden voor de succesvolle tv-serie Het Wassende Water in de jaren tachtig. 


Gewonden bij steekincident

lopik • Bij een steekincident op het Koning Willem-Alexanderplein in Lopik zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen lichtgewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht en is nog op zoek naar de mogelijke dader. Eventuele getuigen wordt verzocht te bellen naar: 0900-8844.


Expositie

schoonhoven/haastrecht • Gedurende de maand augustus exposeert Ad Breedveld uit Haastrecht zijn schilderijen in de bibliotheek te Schoonhoven. In de getoonde werken is een grote diversiteit te zien, waaronder een stadsgezicht van de Zilverstad.
De schilderijen van Ad Breedveld worden gekenmerkt door de weergave van licht, helderheid en een warm kleurgebruik. Bij eventuele verkoop is de opbrengst -met uitzondering van de materiaalkosten- voor het Rode Kruis.


Voetlicht in Theaterbakkerheij

regio • Op 6 en 7 augustus speelt Het Voetlicht het stuk Dorestad in de Theaterbakkerheij te Gouda. Belicht wordt een wereld waarin het voortbestaan wordt bedreigd, waar ondergang op de loer ligt en waar een groep in het nauw gedreven wordt. 

Meer info:  www.toneelvereniginghetvoetlicht.nl