Vacatures Vrijwilligerscentrale

lopik • Vrijwilligerscentrale
IJsselstein/Lopik vraagt deze week extra aandacht voor de volgende vrijwilligerstaken:

Handje Helpen zoekt vrijwilligers die maatje willen worden. Handje Helpen koppelt vrijwilligers die een maatje voor iemand willen zijn, voor een bepaalde periode. Het gaat om mensen van verschillende leeftijden en met een verschillende achtergrond. 

Stichting Met je Hart zoekt een vrijwilliger voor het in contact brengen van ouderen. Stichting met je hart zet zich in om zelfstandig wonende ouderen met elkaar in verbinding te brengen en maandelijkse ontmoetingen te organiseren in de horeca. In de gemeenten waar de stichting actief is, zit een kernteam van vrijwilligers. Zij regelen alles met de zorgpartners die de ouderen aandragen, zoeken vrijwilligers om de ouderen op te halen en terug te brengen en maken afspraken met de horeca en het bedrijfsleven. Komend najaar zijn er vrijwilligers nodig die de stichting structureel kunnen ondersteunen, voor minimaal 2 uur per maand. Men zoekt vrijwilligers voor verschillende activiteiten.

Gouden Dagen zoekt een planner van ritten voor de ‘Gouden Koets’. Sinds twee jaar kunnen inwoners van IJsselstein gebruik maken van de Gouden Koets voor vervoer binnen de gemeente. De vrijwillige chauffeurs rijden van maandag t/m vrijdag, tussen 9.00 en 16.00 uur. Het team bestaat uit tien chauffeurs en drie planners. Voor de vrijdag is Gouden Dagen nog op zoek naar een planner. De beschikbaarheid duurt van 9.00 tot 16.00 uur. De activiteiten kunnen vanuit huis gedaan worden. 

Meer informatie: www.vwijl.nl