Museum Gouda viert de zomer

gouda • Deze zomervakantie organiseert Museum Gouda een serie workshops, speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Van onderwatergeluiden componeren tot waterplanten maken met een 3D-pen. Daarnaast kunnen ze samen met hun ouders een Koele Speurtocht doen of op stap gaan met een 17e-eeuwse schutter om het museum te ontdekken. 

Van 29 juli tot en met 22 augustus zijn er elke donderdag- en zondagmiddag workshops in Museum Gouda met als thema water. Samen met kunstenaars gaan kinderen aan de slag om een eigen kunstwerk te maken, zoals een vis, 3D-waterplanten, een zeemonster van afval en nog veel meer. 


Koele Speurtocht

Deelnemers aan de Koele Speurtocht nemen een frisse duik in Koele Wateren en ontdekken de woeste waterpartijen op de schilderijen uit het Rijksmuseum. Bij de tentoonstelling Koele Wateren in Museum Gouda is een gratis audiotour voor kinderen met een verhalenverteller, liedjes en diverse kijkopdrachten. 


Familietour 

Schutter Hendrick neemt de bezoekers mee op pad in een familietour op de mobiel. Aan de hand van filmpjes en opdrachten ontdekken kinderen het museum op een actieve manier. Aan het eind van de tour gaan ze met een aandenken naar huis.


MuseumJeugdUniversiteit

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert bijzondere kindercolleges. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de collectie en tentoonstellingen. Ook in Museum Gouda.



q www.museumgouda.nl