SPORT

Comeback 

ammerstol/gouda • Eliterenner Remco Schouten maakt weer deel uit van het wielerpeloton. De laatste winnaar van de Ronde van Lekkerkerk stopte vorig jaar, maar komt terug op die beslissing.
Vorige week won de oud-Ammerstollenaar op het clubparkoers van Excelsior in de A-klasse de Driedaagse van Gouda, waar hij sinds kort woont. Zijn werkgever Ad Slingerland zegevierde in de B-klasse. Vrijdagavond sprintte Schouten naar de derde plaats in een nationale wedstrijd in het Zeeuwse Philippine. "Mijn fulltime baan als rijwielhersteller is te combineren met het rijden van criteriums,” aldus Schouten, die van de winter zijn marathonschaatsen in het vet laat staan.


Podiumplaats uit zicht na pech

lopik • Wayne Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré begonnen sterk aan de 12uur van Estoril (Portugal) en reden binnen het bereik van de podiumplaatsen, toen er zich diverse technische problemen voordeden. Hierbij verloor RAC41 ChromeBurner veel tijd, waardoor het als veertiende Superstockteam de tweede ronde van het WK Endurance seizoen 2021 afsloot.


Weer goud voor Yael 

krimpen a/d ijssel • Ook op haar tweede Junior European Judo Cup in Praag pakte Yael van Heemst het goud in de klasse tot 78 kilo. In de eindstrijd moest de succesvolle Krimpense judoka het opnemen tegen de sterke Anna Monta Olek uit Duitsland. Yael scoorde met een schouderworp en veroverde daarmee het goud. Nu eerst twee weken vakantie, waarna Yael zich gaat voorbereiden op het Europees kampioenschap in september.