Geslaagd eerste weekend Herman de Man-maand

regio • Het eerste weekend van de Herman de Man-maand trok veel fietsers en liefhebbers van een boottochtje aan. 

Zij vonden hun weg naar Linschoten, Cabauw, Bergambacht en Berkenwoude voor een bezoekje aan de deelnemers. Zo waren alle rondleidingen in het Dijkhuis in Jaarsveld volgeboekt.  De Herman de Man-maand is nog t/m 8 augustus.

Een overzicht van de activiteiten staat op: www.hermandeman.nl


Voortuintjesmarkt in Haastrecht

haastrecht • Vier bewoonsters van de wijken Bos&Water en Bergvliet in Haastrecht hebben het initiatief genomen tot een ‘Voortuintjesmarkt’.

“We vinden dat het tijd is dat onze buurt nog meer gaat leven”, stellen Iris, Marianne, Fannie en Els. “We hebben zin in gezelligheid. We hebben de vrijmarkt op Koningsdag gemist en onze kasten, schuren en zolders staan en liggen vol met mooie spullen, spellen en (kinder-)kleding waar iemand anders wellicht blij van wordt. We denken ook dat het voor mensen uit de regio een gezellig uitje is.”

Kleedje
De Voortuintjesmarkt wordt zaterdag 17 juli gehouden van 10.00-16.00 uur. “Een ‘heleboel’ buren verkopen alles wat ze niet meer nodig hebben vanuit hun eigen voortuin met een kleedje of kraampje.”

Op www.voortuintjesmarkt.nl kunnen bewoners zich nog aanmelden om hun spulletjes te verkopen. Bezoekers vinden hier tevens alle informatie en kunnen zelf een looproute uitstippelen.


Vakantiesluiting Dorcaswinkel

schoonhoven • De Dorcas-winkel in Schoonhoven sluit in verband met de zomervakantie van maandag 19 tot en met zaterdag 31 juli. Bezoekers zijn weer welkom vanaf dinsdag 3 augustus.