Oldtimer tractortoertocht

polsbroek • Meer dan 130 tractors ouder dan 40 jaar verwacht Dorpsvereniging Polsbroek aanstaande zaterdag in Polsbroek. 

De oldtimers en hun chauffeurs maken zich dan op voor een rondrit door de polders van de Lopiker- en een klein stukje Krimpenerwaard. De start is rond 10.00 uur en de optocht rijdt via Polsbroek-dorp richting Vlist, Haastrecht, Driebruggen en Waarder naar Papekop. Hier wordt de lunch genuttigd. 

Even na 13.00 uur starten de chauffeurs hun trouwe bolides weer om de route te vervolgen via Oudewater naar Linschoten. Via Cattenbroek, Snelrewaard en de Damweg verwachten ze rond 15.30 uur  weer terug te zijn in Polsbroek. De route is in totaal zo'n 62 kilometer lang. 

Zin in
Voorzitter van Dorpsvereniging Polsbroek Peter Jan de Jong is blij de tocht weer te kunnen organiseren na de afgelasting vorig jaar: "Ook de rijders hebben er duidelijk zin in. Niet eerder hadden we zoveel aanmeldingen. Alvast excuus voor de overige wegdeelnemers, want als de rij passeert moeten zij toch echt even wachten. Maar dan krijg je ondertussen ook wel wat te zien. "

Herman de Man
De toertocht maakt onderdeel uit van de activiteiten in de Herman de Man-maand, van 8 juli tot en met 8 augustus. Zie ook: www.hermandeman.nl