Nieuw politiebureau aan Veerweg in Bergambacht

bergambacht • De gemeente Krimpenerwaard krijgt een nieuw politiebureau aan de Veerweg in Bergambacht. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik genomen.

Ruim een jaar geleden sloot de politie een intentieovereenkomst met de gemeente Krimpenerwaard over de verhuizing. Dit omdat het huidige bureau van het politieteam aan de Hof ter Bergen niet meer voldoet aan de eisen die de politie stelt aan de huisvesting. 

Verbouwen
Er zijn meerdere opties onderzocht, waaronder het verbouwen van de huidige locatie. Nieuwbouw bleek echter de beste oplossing. Inmiddels is de bouwaanvraag ingediend en start na de zomervakantie de bouw van het nieuwe politiebureau.
De politie houdt op donderdag 15 juli een informatiebijeenkomst op het terrein van de brandweer aan de Veerweg 6 in Bergambacht. Bezoekers zijn van 16.00 tot 19.30 uur welkom om vragen te stellen aan de politie, de aannemer of de architect.


Samenwerkingsovereenkomst

schoonhoven • De gemeente Krimpenerwaard en het Schoonhovens College hebben een samenwerkingsovereenkomst bekrachtigd om te komen tot nieuwbouw van de school (locatie Vlisterweg).

Op 1 juni stemde de gemeenteraad in met de nieuwbouw van het Schoonhovens College en sporthal De Meent. De gemeente is opdrachtgever, ook namens de school.
De huidige gebouwen zijn oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Boere: "Niet voor onderwijs, niet voor sport en ook niet qua duurzaamheid. De school wordt gebouwd op ongeveer de plek van de huidige sporthal en het gebied eromheen. De architect werkt momenteel aan een ontwerp voor de school en sporthal.”
Woensdag tekenden wethouder Ria Boere en schoolbestuurder Judith Steenvoorden de samenwerkingsovereenkomst om te komen tot de nieuwe school. Boere: "Om het bouwproces en het latere beheer goed met elkaar af te kunnen stemmen is het van belang om afspraken te maken over de samenwerking. Gemeente en schoolbestuur gaan nu werken aan een mooie nieuwe school in Schoonhoven.”