Foto’s Jaap Burggraaf in bibliotheek

bergambacht • Jaap Burggraaf uit Lekkerkerk exposeert tot eind augustus zijn foto’s in de bibliotheek van Bergambacht en bij Speksnijder Interieurarchitectuur.

Burggraaf houdt zich vooral bezig met portret-, reis- en straatfotografie. Hij maakte veel reizen door zowel Europa als Azië. Zijn vroegere werk als therapeut in Chinese geneeskunde bracht hem vele malen naar China. Hij studeerde hier niet alleen, maar doorkruiste het land ook lopend en met openbaar vervoer van noord naar zuid en van oost naar west. Op die manier kwam hij vaak in contact met de vele minderheden die China rijk is. 

De expositie is een dwarsdoorsnede van zijn werk. Vanwege de beperkte reismogelijkheden afgelopen jaar maakte hij ook foto's in de Krimpenerwaard.


Autobiografie
Marja Vos

schoonhoven • De schrijfhobby van de Schoonhovense Marja Vos leverde al vele boeken op: kinderboeken, bundels met gedichten en korte verhalen, thrillers, reisverhalen en romans. Nu presenteert ze haar autobiografie: ‘Een open boek’. In chronologische volgorde beschrijft ze de ups en downs van haar leven.

De Schoonhovense Marja Vos (1948) werkte als docent Nederlands en conrector onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Sinds ze niet meer werkt heeft ze tijd voor haar hobby’s schrijven, lezen, fietsen en reizen. 

‘Een open boek’ is à 20,50 euro te bestellen bij iedere boekhandel en via www.boekscout.nl. Het is geïllustreerd met vele foto’s.