Kromwijk: op de filmset en eenakter

cabauw • Tijdens de Herman de Man-maand zijn bezoekers enkele weekenden welkom op de boerderij van Jan en Diny Kromwijk in Cabauw. Hun boerderij was één van de opnamelocaties voor de tv-serie Het Wassende Water (zie ook bovenstaand artikel). 

Hoewel het al 36 jaar geleden is, herinneren Jan en Diny zich de opnames nog als de dag van gisteren. Jan vertelt er graag over. Sterker nog, hij heeft een tentoonstellingsruimte ingericht met opnamemateriaal. Ook is er een kleine ‘studio’, waar bezoekers naar een 15 minuten durend filmpje kunnen kijken. Hierin blikken de acteurs na 30 jaar terug op de bijzondere televisieserie.


Maar op de boerderij van Jan en Diny Kromwijk is nog veel meer te beleven. Jan houdt van verzamelen en dat is te zien. In de loop der tijd heeft hij zo veel spullen uit vroeger tijden bij elkaar vergaard, dat er een mini-museum van weleer gemaakt is. En ja, ook hier heeft Jan verhalen bij. In het tweede weekend (17 en 18 juli) wordt er een korte eenakter gespeeld, Visserslatijn. Deze gaat over twee mannen die met de VUT gaan. Ze weten zich geen raad met hun tijd en proberen het vissen dan maar uit. Er ontspinnen zich mooie dialogen. Gespeeld door Geo van Heijningen en Cor van Dijk van toneelvereniging de Schijnwerper. Voorstellingen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur op het erf van boerderij Kromwijk. Duur: 15 minuten. Reserveren is niet nodig, maar mochten er meer mensen tegelijk aanwezig zijn dan is toegestaan, dan wordt men verzocht een voorstelling te wachten.

Data: zaterdag 10 en zondag 11 juli en zaterdag 17 en zondag 18 juli (eenakter alleen weekend 17/18 juli). Tijd: 12:00 - 16:00 uur. Locatie: Boerderij Kromwijk, Lopikerweg West 88, Cabauw. Toegang: gratis.