Tijdelijke opvolging pastoor Van der Mee

schoonhoven/haastrecht • Pater M.J. Thomassen (rustend priester) neemt voor een korte periode als waarnemend pastoor de pastorale en bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de parochies in Schoonhoven en Haastrecht op zich. De benoeming gaat in aansluitend op het vertrek van pastoor Van der Mee op 15 juli. 

Pater Thomassen woont in het klooster van de Paters Passionisten in Haastrecht en zal van daaruit voor  beide parochies zorgen. Hij verzorgt de komende twee maanden -vanaf 15 juli- de vieringen van de Eucharistie en verleent de verdere pastorale zorg aan de parochianen. Dit in samenspraak met het nieuw te vormen bestuur.  Pater Thomassen was tot zijn emeritaat -enkele jaren geleden- pastoor in het cluster Woerden en omstreken, in de toen nieuw gevormde parochie Pax Christi. 

Het bisdom draagt zorg voor een nieuw kerkbestuur -één bestuur voor beide parochies-, dat bestaat uit enkele leden van de twee (oude) kerkbesturen, aangevuld met mensen die de bisschop aanstelt vanuit het bisdom. 'De komende twee maanden worden benut om te zorgen voor een permanente opvolging van pastoor Van der Mee', meldt het bisdom. 'Dit inclusief alle regelingen, die nodig zijn voor een goede voortgang van beide parochies, zowel bestuurlijk als pastoraal'.


Herman de Man-curiosa

bergambacht • De Historische Vereniging Bergambacht vult van donderdag 8 juli tot 8 augustus een vitrinekast met Herman de Man-curiosa in de heropende bibliotheek aan de Pleinstraat. Dit doet het in samenwerking met het Gouds Archief.
De zeldzame eerste drukken Aardebanden en Weide-Weelde en een gesigneerd boek zijn beschikbaar gesteld door verzamelaar De Ridder. De Bergambachtenaar heeft bij zijn woning -de Jacobushof uit 1672, aan de Bovenberg-, het boenhok staan, dat gebruikt is bij de verfilming van het boek 'Het wassende water'. Passanten die deelnemen aan een van de Herman de Man-fietsroutes kunnen een kijkje nemen.


Afscheidswedstrijd 

benschop • Zaterdagtweedeklasser Benschop neemt op zaterdag 10 juli afscheid van de spelers Niels Beeres, Remco van Wijngaarden en Martijn de With, die jarenlang gewaardeerde krachten waren van de hoofdmacht. Tevens doen elftalleider Martijn Sluis en grensrechter Leo Booij een stapje terug.
Het aangekondigde stoppen aan het eind van vorig seizoen van de vijf Benschoppers kon door de coronamaatregelen niet op een mooie manier worden afgesloten. Gelukkig kan dat nu alsnog. Het onderlinge duel tussen het huidige eerste elftal en een team van oud-spelers begint om 15.00 uur.