Vaccinatielocatie De Schouw in gebruik

lopik • Sinds afgelopen week is in Dorpshuis De Schouw elke donderdag (tot en met eind september) een GGD-vaccinatielocatie ingericht. Wethouder Johan van Everdingen bracht afgelopen donderdag, tijdens de eerste
‘prikochtend’, een bezoek aan de locatie en de medewerkers van GGD-regio Utrecht.

Eerder gaf de wethouder al aan, dat het belangrijk is dat vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, worden aangeboden om zo het coronavirus onder controle te houden. 

Robin Verweij uit Lopik was de eerste inwoner die een vaccinatie heeft gehaald in De Schouw. Afgelopen donderdag zette de GGDrU in totaal 287 prikken. 

Voorkomen
De Schouw wordt in de maanden juli, augustus en september elke donderdag gebruikt voor de vaccinatie van inwoners van de negen kernen van de gemeente Lopik. Daarnaast kunnen zij uiteraard ook gebruikmaken van de andere vaccinatielocaties in de regio.

Van Everdingen: “Vaccineren is gratis en vrijwillig. Maar hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en behouden we de vrijheden die we nu terugkrijgen.”

Meer informatie:
www.coronavaccinatie.nl/0800-1351 of www.ggdru.nl


Gospelkoor Believe weer live

bergambacht • Gospelkoor Believe hoopt vanaf 6 september weer volop te repeteren. De repetitie-avonden zijn van 19.45 tot 21.15 uur in CBS De Ark te Bergambacht.

Het koor zingt gospels van o.a het Sela Oslo Gospelchoir en Lauren Daigle. Daarnaast hechten de koorleden waarde aan ontmoeting en ontspanning. Belangstellenden kunnen de hele maand september gratis zingen onder leiding van dirigent Betthilde Keij.

 www.gospelkoorbelieve.nl