Hooien op het Zwaneneiland

krimpen a/d ijssel • Wie mee wil helpen met het onderhoud van het Zwaneneiland in Krimpen aan den IJssel kan zaterdag 26 juni komen hooien. Het maaien gebeurt tegenwoordig gefaseerd, waarbij expliciet rekening wordt gehouden met insecten, reptielen, kleine zoogdieren en de groei van bijzondere planten.
Leden van de 'Vrienden van het Zwaneneiland' werken deze dag van 09.00 tot 12.00 uur, met een pauze voor koffie of thee. Iedereen is welkom om langs te komen en de handen uit de mouwen te steken. Het ‘meetingpoint’ is de groene container aan de Zwanenkade. Het is aan te raden om werkhandschoenen mee te nemen en stevige schoenen aan te trekken.


'Dikke Bandengroep' weer van start

regio • Toerclub De Waardrenner is er niet alleen voor de wielrenners die grote afstanden in groepsverband willen rijden, maar kent ook al zeker 25 jaar een groep onder de passende naam de ‘Dikke Bandengroep’.

De leden mochten onlangs, na één jaar stilstand, weer in groepsverband een rit maken en deze ging onder meer langs de molens van Kinderdijk.
Iedere donderdagmorgen om 09.30 uur vertrekt deze groep sportieve ouderen met de fiets of de e-bike voor een rit door de omgeving. Het startpunt is restaurant Noosa Waterfront, gelegen aan de Surfplas in Krimpen aan de Lek. De groep rijdt een afstand tussen 45 en 60 kilometer en er wordt gefietst in een rustig tempo, waarbij halverwege altijd een koffiestop in een café, boerderijtuin of theetuin is gepland. De groepsgrootte is 20 tot 25 personen en de begeleiding is in handen van enkele ervaren voorrijders. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Adri Boele: 06-14238738.