'Fietsen voor m'n eten'

regio • Het begon in het Westland, maar inmiddels is het initiatief 'Fietsen voor m’n eten' uitgegroeid tot een landelijk platform. Ook de Lopiker- en Krimpenerwaard doen mee.

“Deelnemers maken een fietstocht door het groene polderlandschap en kunnen ondertussen mooie streekproducten ontdekken. Deze zijn te koop bij boerderijen, plattelandswinkels en stalletjes langs de weg. Lekker, duurzaam en gezond”, aldus Petra Scherrenberg en Marlies Remmert, ‘voorfietsers’/vrijwilligers bij Fietsen voor m'n eten Lopikerwaard.

Naast ‘boter, kaas en eieren’ is er nog veel meer in de regio te vinden, vervolgen ze: “Bakmeel, honing, walnoten, groenten en fruit, zoals appels, peren en aardbeien en kersen. Al fietsend doe je nieuwe ontdekkingen en steun je lokale ondernemers.”

De adressen zijn te vinden op de website www.fietsenvoormijneten.nl, waar de deelnemers zelf hun fietstocht kunnen samenstellen en ook tips voor nieuwe verkooppunten kunnen doorgeven. Ondernemers en particulieren met een stalletje langs de weg kunnen zich gratis aanmelden.


De initiatiefnemers tot besluit: "Naast de website zijn er voor zowel de Lopiker- als de Krimpenerwaard actieve regionale Facebook-groepen (Fietsen voor mijn eten Lopikerwaard en 'proefdeKrimpenerwaard') met snelgroeiende ledenaantallen. Daar inspireren mensen elkaar.”