Veteranen naar film ‘Slag om de Schelde’

lopik • Na een lange coronaperiode pakt de Stichting Veteranen Lopikerwaard de draad weer op. Ten eerste met een speciale veteranenbijeenkomst op zaterdag 10 juli in Woerden. Dan organiseert de stichting, in samenwerking met Annex Cinema bioscoop, een exclusieve vertoning van de film de Slag om de Schelde.

Veteranen zijn vanaf 9.30 uur welkom voor een kop koffie in de bioscoop aan de Rosmolenweg 1 in Woerden. De film begint om 10.00 uur, na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten (binnen de dan geldende coronamaatregelen). De film is voor veteranen en hun introducé gratis toegankelijk. De Stichting Veteranen Lopikerwaard is in de hal van de bioscoop aanwezig met een informatiekraam. Hier kunnen veteranen eventueel ook alsnog in het bezit komen van het boekje ‘Verhalen van Veteranen uit de Lopikerwaard’ . Door de geldende maatregelen is het aantal zitplaatsen beperkt. Veteranen dienen zich vooraf aan te melden om van een zitplaats verzekerd te zijn. Aanmelden (uitsluitend voor veteranen met maximaal één introducé) kan via info@veteranen-lopikerwaard.nl of 06-23408418.
Gezien de impact die de film nu al heeft, verwacht de Stichting Veteranen Lopikerwaard veel belangstelling. De film speelt zich af op Zeeuws Walcheren, waar in november 1944 tienduizenden geallieerden en Duitsers met elkaar in een bloedig gevecht verwikkeld waren.