Doppen sparen voor het goede doel

lopik • De dagbesteding van Philadelphia de Lopikse Hoek spaart doppen voor het goede doel: D-Dog, voor de opleiding van blindengeleidehonden.

Wie de deelnemers van de dagbesteding, en daarmee D-Dog, een handje wil helpen kan doppen (alle hardplastic schroefdoppen en deksels, bijv. van frisdrank, melk of sap maar ook van tandpasta, shampoo, wasmiddel, chocopasta etc.) inleveren bij de Plus-supermarkt in Lopik.

“Deze plastic doppen, maar ook bijvoorbeeld bierdoppen, gaan wij schoonmaken, sorteren en inleveren bij D-Dog”, meldt Amy Aantjes namens de dagbesteding. “Wie twijfelt over een dop: ‘doe ‘m gerust erbij, wij zoeken ze wel uit.”

Een verwerker betaalt D-dog voor de schone doppen en deksels. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de opleiding van geleidehonden, assistentiehonden, buddyhonden en detectiehonden. Meer informatie: www.stichtingd-dog.nl

Aantjes: “Wij zijn altijd op zoek naar een zinvolle dagbesteding. Op deze manier kunnen we iets betekenen voor een ander. Zo zien we ook graag papier tegemoet om te versnipperen, maar ook inpakwerk en andere makkelijke werkzaamheden zijn welkom.”

Lopikse Hoek is een woonlocatie in Lopik (Koningin Maximastraat 1) voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB).


Vouchers voor initiatieven op sport- en beweeggebied

krimpenerwaard • Om het sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte, op sportlocaties en/of recreatiegebieden te stimuleren, kunnen organisaties vanaf 7 juli vouchers aanvragen van maximaal 5.000 euro.

“We roepen organisaties met creatieve ideeën op om een aanvraag te doen”, meldt Dylan Berkemeier namens Team Sportservice Krimpenerwaard.

Focus
Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is het afgelopen jaar nog duidelijker geworden dan het al was, weet Dylan Berkemeier:

“De focus op sport en recreatief bewegen dichtbij en het liefst vanaf de voordeur werd extra belangrijk. De provincie Zuid-Holland en Team Sportservice hebben de handen ineengeslagen en de voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving in het leven geroepen. Deze is bedoeld om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren.”

Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport -en wijkverenigingen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Vouchers worden uitgereikt met een maximum van 5.000 euro.

Termijn
Organisaties kunnen vanaf 7 juli een aanvraag indienen via www.teamsportservice.nl/voucherregeling/. Dylan Berkemeier: “De termijn sluit zodra er 150 aanvragen binnen zijn of, als dat aantal niet gehaald wordt, op 28 juli.”

Meer informatie over de voucherregeling is te vinden op www.teamsportservice.nl/voucherregeling/