Podcastserie 'Is dit normaal?'

regio • Elke fase, van zwangerschap tot jongvolwassene, kent zijn eigen uitdagingen en vragen. Wat maken ouders mee bij de opvoeding en het opgroeien van hun kind(eren) en waar lopen zij tegenaan?

In de podcastserie ‘Is dit Normaal’ spreken diverse professionals met ouders over uitdagingen bij het ouderschap en de opvoeding van kinderen. De onderwerpen zijn situaties waarin veel ouders zich zullen herkennen.
‘Is dit normaal? De ontwikkeling van kinderen en vragen die ouders erbij hebben.’ bestaat uit meerdere afleveringen van ongeveer 30 minuten. Iedere podcast komt er een ander onderwerp aan bod, waarbij ouders openhartig hun verhaal vertellen en professionals hier tips en adviezen over geven. De onderwerpen die tot op heden zijn opgenomen gaan over pubergedrag, driftbuien bij peuters en typisch jongensgedrag. De serie is te beluisteren via www.cjghm.nl (klik op de eigen gemeente) en op Spotify


Expositie bibliotheek

schoonhoven • Maaike Vermeulen en Daniela Romeijn exposeren in de bibliotheek te Schoonhoven.
Maaike Vermeulen vertelt haar verhaal met olieverf. Zoals haar ronddolen in Venetië of de explosie van kleur: een ode aan de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. Haar verhalen zijn in de bibliotheek, maar ook op haar website (www.pasgeverfd.nl) te vinden.
Daniela Romeijn schildert haar verhaal met schapenwol. De tafereeltjes ontstaan door ‘te schilderen' met gekleurde wol met behulp van viltnaalden. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur: "Ik richt me op landschappen waar ik graag zou willen zijn.” Ze maakt schilderijen en ruimtelijke objecten. De expositie is t/m juli te zien.